Share |

Boty na míru? Jasně.

foto archiv Erika Martina Lawarta

 
Lidí, kteří dělají boty na míru, v Čechách není moc; vlastně tu nejsou skoro žádní. Jedním z mála představitelů tohoto řemesla je pražský švec Erik Martin Lawart.
Představujeme vám pár fotek bot, které vznikají v jeho dílně v Myslíkově ulici. Je to mimochodem nadmíru příjemné místo - několik propojených místností v přízemí výstavného činžáku skrývá spoustu pokladů. 
Kůže z ještěrky, krokodýla i "obyčejných" zvířat. Šídla a jehly a hromada dalších pořádně ostrých nástrojů, jejichž jméno laikovi nic neříká, ale ty věci na první pohled budí respekt. Knížky, časopisy, fotky a obrázky na téma boty od dávné historie po dnešek. Krásné staré stroje, s jejichž pomocí můžete leccos vylisovat nebo nabrousit. Boty v různém stadiu rozdělanosti. Barvy, lepy, kafe, čaj... Zvědavý jedinec se tu zabaví na celé hodiny, i kdyby měl jen tiše okukovat. Hlavní je ale výsledek, a ten vám představujeme na fotkách - a není to naposled, co se tomuhle řemeslu věnujeme.
Více o dílně/salonu Lawart najdete na www.lawart.cz nebo na facebooku / odkaz: https://www.facebook.com/pages/Salon-Lawart-The-bespoke-shoemaker-studio/153993434644163


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.