Share |

Blaf Food Fest je opět tu

ČVACHTÁME ZNOVU. 
BLAF FOOD FEST UVAŘÍ NEJVĚTŠÍ BIZÁRY ČESKÉ KUCHYNĚ
"Podruhé jsme otevřeli útroby českého internetu a vyvrhli z nich pajšl toho nejlepšího, co české hospodyňky ukuchtily. 7. dubna 2018 vám dáme ochutnat. Přijďte mezi 11 a 18 hodinou na Plechárnu na Černém Mostě," lákají pořadatelé. Blaf Food Fest vznikl jako parodie na načančané food festy a zároveň ukazuje, čeho jsou české kuchařky a čeští kuchaři schopní. 
 Blaf Food Fest je de facto poctou české vynalézavosti a spořivosti. Jedině českou kuchařinku by napadlo, že ukuchtí tlačenku v trojobalu, nebo že udělá carpaccio z gothaje. „Český internet je plný receptů. Některé jsou opravdu bizarní. Můžeme se jejich autorům vysmívat, ale my jsme se rozhodli, že na základě receptů, které nás na různých webech přímo vyděsily, uděláme gastronomický festival,“ říká Kamila Fröhlichová z organizačního týmu. 
Blaf Food Fest se poprvé konal vloni 1. dubna, ale nikdo si z nikoho apríla nedělal. Opravdu se tu podávala kečupová polévka, sushi s párkem nebo knedlíková pizza. Letos bude menu ještě propracovanější a důmyslnější. Kromě zmíněné tlačenky v trojobalu a carpaccia z gothaje budou moci návštěvníci potěšit své žaludky třeba polévkou z taveňáku, tatarákem z brambor, čočkovo-párkovým nanukem, falešnou humrovou pomazánkou nebo pos*aným šmoulou.
Každý návštěvník se pak bude moct zúčastnit degustace krabicových vín, nebo zajít na alkoworkshop Pravé české míchačky, který se specializuje na poctivé tuzemské koktejly z ryze českých lihovin, jako je zelená. Organizátoři pamatují i na vegany a připravili pro ně oblohu bez jídla.
Jídlo se nakupuje za žetony. Ke každé zakoupené vstupence dostane návštěvník tři žetony. Další žetony pak lze pořídit přímo na místě. Vstupenky stojí v předprodeji pouze 50 korun, na místě pak stovku. Dají se kupovat online skrze portál GoOut. 
„Cílem je pobavit. Festival nenabídne jen menu pro odvážné strávníky, ale také tematické výstavy,“ vysvětluje Kamila Fröhlichová. Zopakuje se proto expozice takzvaných salámistů, tedy postaviček vyrobených z uheráků, herkulesů a vysočin. Zároveň tu bude připravená výstava dotazů maminek z internetu. „Překvapilo by vás, na co všechno se lidé na internetu zeptají!“ směje se Fröhlichová a dodává jeden konkrétní příklad: „Jednu maminku zajímalo, jaká homeopatika jsou nejvhodnější pro dítě se zlomenou nohou.“ 
Nebude chybět ani fotostěna s kostýmy pro pořízení vzpomínek nebo stánek, kde si návštěvníci poskládají své vlastní chlebíčky. Co na ně všechno nacpou, závisí jen na jejich kreativitě. 
Festival se koná na Plechárně na Černém Mostě. 
 
Plechárna, Bryksova 1002/20, Praha 14 – Černý Most, 198 00www.plecharna.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.