Share |

Bittová vystoupí na Žižkově v rámci United Islands Reloaded. Co bude na programu dále?

foto archiv pořadatele

 
Na začátek října je naplánován úvodní koncert  série festivalu United Islands Reloaded. 4. 10. v Paláci Akropolis vystoupí Iva Bittová a legendární Čikori na svém jediném pražském koncertě do konce roku 2011.
Tisková zpráva:
 
 
Koncertní série United Islands Reloaded přiváží legendární Čikori s Ivu Bittovou, hvězdu letošního ročníku Russkaja a držitele Mercury Price Led Bib.
 
Léto sice pomalu končí, ale i během podzimních měsíců si budete moci připomenout festivalovou atmosféru s hvězdami United Islands. V rámci série koncertů United Islands Reloaded, která vám v klubovém prostředí představuje hvězdy festivalu. Letos se tak můžete těšit na jediné podzimní pražské vystoupení Ivy Bittové s Čikori, které se bude konat 4. října v Paláci Akropolis. Další bude koncert jedné z nejvýraznějších kapel letošního ročníku, Russkaja, jejíž živelná show strhla na festivalu několik tisíc lidí. Russkaja vystoupí 24. října v Lucerna Music Baru. Závěr United Islands Reloaded se uskuteční 23. Listopadu, kdy v klubu Jazz Dock vystoupí britská nu-jazzová formace Led Bib, držitelé Mercury Price Award, kteří na festivalu vystoupili v roce 2010. 
 
Zpěvačku, houslistku, skladatelku a výjimečnou osobnost Ivy Bittové není potřeba českému publiku detailně představovat. Během své kariéry prošla mnoha hudebními žánry od klasiky, jazzu přes folk a Word music a k rocku a experimentální alternativě.  Akustická hudební společnost Čikori vznikla v roce 1999 a její kmenoví zakladatelé jsou Iva Bittová a Vladimír Václavek. CD s názvem „Čikori“, které z této spolupráce vzešlo, získalo nadšené ohlasy nejen mezi hudebními kritiky a novináři, ale především mezi posluchači. Iva BIttová se pro letošník rok spojila s Čikori a do konce roku to bude jediná příležitost, jak tento koncert v Praze shlédnout. Iva Bittová doplňuje: „Bohužel v minulosti zaznělo jen pár živých koncertů, takže obnova a možnost hrát navíc v nové sestavě nás inspiruje k určitému posunu. Samozřejmě zazní i původní skladby, které vlastně ještě neměly příležitost se jaksi obehrát; přineseme také v nové úpravě starší skladby z Dunaje a Bílého Inferna.“ Nenechte si ujít tento jedinečný koncert! 
 
Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro a na místě konání!
    
Přijďte si připomenout atmosféru festivalu United Islands!
 
IVA BITTOVÁ & ČIKORI (ČR)
4.10.2010 od 19.30hod
Palác Akropolis, Praha
Vstupenky: 390 Kč vč. poplatků do 9.9. / 450 vč. poplatků do 3.10. / 500 Kč  v den koncertu.
 
RUSSKAJA (Rakousko/Rusko)
host: THE SPANKERS (ČR)
24.10.2011 od 21.00hod
Lucerna Music Bar, Praha
Vstupenky: 350 vč. poplatků do 24.10. / 400 Kč  v den koncertu / 500 Kč sezení na balkoně. 
 
LED BIB (UK)
Host: FIORDMOSS (CZ)
23. 11. 2011, od 22:00
 
United Islands Reloaded je koncertní série, která do pražských klubů přiveze výběr z nejúspěšnějších interpretů minulých ročníků festivalu United Islands. Festival United Islands je největší multižánrová hudební akce, která se koná v historickém centru Prahy, v příštím roce v termínu 21. -23.6 2012.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.