Share |

Bára Prášilová nafotila nejnovější kolekci Hany Zárubové Work in progress II.

foto: Bára Prášilová

Fotografka Bára Prášilová nafotila sérii fotek kolekce Hany Zárubové Work in progress II. Kolekce WIP II. stejně jako fotografie jsou nominované na cenu Czech Grand Design.
 
Kolekci Work in progress II. představila Hana Zarubová na podzimním Designblok Premiér Fashion Weeku. Základ tvoří vlněné kašmírové kabáty, doplněné o šaty z technického a hedvábného úpletu. Kolekce vychází z tématu, kdy samotný design oděvu vzniká nahodile při realizaci a v určitém momentu je proces vývoje zastaven. Vše vzniká spontánně - chyby nejsou chybami a výrobní odchylky jsou vítané.
 
„Velká část kolekce je záměrně plochá z jedné strany. Zapojila jsem do hry úspěšné střihy z minulých kolekcí, ale vybrala jsem jen tu vydařenější polovinu a umístila na metráž. Oděv dostal najednou zábavnější formu. Kontrast 2D a 3D, placatost a prostorovost oděvu prezentované a nošené na lidském těle mě zajímá již dlouho. V této kolekci jsem se při jeho zkoumání dostala zatím nejdále.“ doplňuje Hana Zárubová.
 
Bára Prášilová nafotila sérii pěti fotografií, které lze poskládat do různých celků a kde hybatelem děje je kabát.
 
„Fotografie tvoří příběh, ve kterém nám kabát odhaluje nebo zahaluje zápletku děje.
Ten vzniká náhodně podle toho, v jakém pořadí vedle sebe poskládáme fotografie.
Děj je tedy inspirován principem variability náhodně utvářející příběh, stejně tak jako variabilita modelů od Hany Zárubové střídavě proměňuje ženu v hrdinku, oběť, pachatelku nebo duchovní bytost “ vysvětluje Bára Prášilová.
 
Kolekce Work in progress II. je čerstvě nominovaná na cenu Czech Grand Design 2013 v kategorii Módní designér roku. Fotografie Báry Prášilové jsou nominované v kategorii Fotograf roku.
 
WIP II.: Hana Zárubová
Foto: Bára Prášilová
Make-up a vlasy: Zaneta Gi (Make-up Institute)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.