Share |

ATELIÉR PRAGA PRIMA V BOTANICKÉ ZAHRADĚ NA SLUPI

Výtvarná škola Ateliér Praga Prima se svou tradicí výtvarných kurzů pro dospělé drží primát nejstarší pražské soukromé výtvarné školy. Na Národní třídě č. p. 35 sídlí už od konce třicátých let minulého století a výuka zde kontinuálně běží po celou dobu až do dnešních dnů. Ateliér Praga Prima není jen místem pro příjemné a smysluplné trávení volného času, ale naší přípravkou úspěšně pošla již pěkná řádka uchazečů o studium na vysokých uměleckých školách. To umožňuje špičková úroveň lektorů, kteří jsou aktivními a profesionálními umělci, někteří z nich jsou pedagogy z Akademie výtvarných umění.
 
Škála kurzů nabízených v Praga Primě je velmi široká – od prvotního zasvěcení do úplných základů kresby, přes rozvoj výtvarného vidění a výuku různých výtvarných technik až po specializované disciplíny, jako je figurální kresba, portrét, zátiší, krajinomalba či ikonopisectví. Velkou výhodou je velikost skupiny – ta je tvořena maximálně jedenácti studenty, což dovoluje velice individuální přístup ke každému. Důležitá totiž není pouze technická stránka zvládnutí tvorby či magie barev, ale právě i schopnost naučit se vnímat
a vidět okolní svět, sebe, naučit se přemýšlet v souvislostech, pochopit proces tvorby a vlastního uměleckého vývoje.
 
Jsme velice vděční, že nám bylo umožněno prezentovat své výtvarné práce, které vznikaly v období od jara do podzimu pod vedením ak. mal. Lukáše Bradáčka, lektora Ateliéru Praga Prima, přímo v místech jejich zrodu, a doufáme, že návštěvníkům Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy bude naše přehlídka nejen nečekaným oživením, ale také inspirací a rozptýlením.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.