Share |

Anketa o módě a stylu: S šéfkuchařem restaurace Klub Santoška Romanem Kakosem

foto: Zuzi Klinka

Roman je šéfkuchařem a provozním pražské restaurace Klub Santoška, která „bydlí“ kousek od zimního stadionu Nikolajka na Smíchově na Praze 5.

Ochutnat jeho kuchyni je neopakovatelnou slastí pro chuťové smysly, protože on se doslova s každým jídlem „mazlí“ – vaří z kvalitních, často čerstvých a domácích surovin, využívá sezónní ovoce a zeleninu. Experimentuje, zkouší různé variace a kombinace chutí, koření, surovin, i jedinečné drinky. A tak si můžete u něj v klidu pochutnat na výborném dýňovém kuskusu, osvěžit se domácí malinovou limonádou, ochutnat grilovaný ananas se zeleným pepřem, anebo si dát grilované batáty s olivami, kozím sýrem a rukolovým salátem. Milovníci piva mohou ochutnat světlé i tmavé vsetínské pivo Valášek nebo Koutské nefiltrované.

 

Roman Kakos se umístil se svou restaurací Klub Santoška v anketě Podnikatel a živnostník Prahy 5 2013 na druhém místě v kategorii Podnikatel roku 2013.

 

 

Vaše definice módy a stylu? 
Myslím, že módě vůbec nerozumím. Takže o módu jsem se nikdy nezajímal a nenosil, co se právě nosí, ale nosil to, co nosím já. Což ale nevylučuje nošení něčeho módního. Většinou mi věci, které jsem považoval za módní, připadaly na mě příliš výstřední. Ono to možná bude s módou podobné jako s jídlem. Málokdo jídlu rozumí, ale všichni o něm dokážou dlouho diskutovat a všichni jídlo potřebují a konzumují. Jako módu. Svůj styl si každý může vytvořit sám. Musí být ale určitý módní styl módní? Nebo stylová móda stylová? Vůbec tomu nerozumím a ztrácím se, ale ještě vím, co se mi na kom líbí a co komu sluší. Asi taky záleží, jak se co nosí.

 

Co máte nejraději na své práci? 
Tvůrčí možnosti, takřka neomezenou paletu surovin a stálou možnost vytvořit něco nového. Jen těch druhů tuzemských ryb. Kdy jste naposledy jedli bolena, lína nebo okouna? Anebo kapra jinak než smaženého? A hlavně mám rád to, že jsem u jídla.

 

Jak si dobíjíte baterky? 
Pokud to jde, tak návštěvou lesa a taky rejpáním se v zahrádce. Nebo jen vzpomínkou na něco krásného nebo vtipného, anebo představou něčeho krásného.

 

Co vás zaručeně potěší?
Čokoláda v mojí puse. Pohled na spokojené lidi u jídla = upnuté zraky k talíři, boule za ušima :-).

 

Co děláte proti šedi?
Nic bych nedělal, jen to chce „být rád“. Třeba i „být rád nerad“. Hlavní je prostě být rád, nebo se zamilovat.

 

http://www.klubsantoska.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.