Share |

Anketa o módě a stylu: Polský fotograf Marcin Owczarek

The Lovers / foto archiv umělce

Marcin Owczarek se narodil v roce 1985 ve Wroclawi. Ve dvaceti začal studovat fotografii na Wroclawské universitě, kde odpromoval s čestným uznáním za fotografický cyklus Báječný nový svět, zobrazující Owczarkovu představu o podobě budoucího bytí.
Fascinuje ho vliv nových technologií na lidský život, zejména v městském prostoru. Zaměřuje se na problematiku mechanizace a typizace, vypořádává se s ní antiutopickým způsobem a ve svém díle upozorňuje na naprosté ovládnutí lidského ducha mechanizovaným světem.
 

Tvá definice módy a stylu?
Můžu upřímně říct, že jsem se tím, co móda a styl znamenají, nikdy nezabýval. Nikdy jsem nepomýšlel na to, že bych v tomhle oboru pracoval. Nesnáším přehnaný konzum, který je podle mě spojený právě s módou. Proto na různý styly a módu naprosto kašlu.

Co tě na tvé práci nejvíc baví?
Vytváření cesty. Té cesty, která je výsledkem historie, mých současných poznatků a taky toho, jak si představuju budoucnost já. A to bude, myslím, vždycky aktuální, dokonce  i v příštím století...

 Jakým způsobem dobíjíš baterky?
Cestuju, jsem rád „na cestě“, putuju a toulám se. Objevuju jiné země, jiné kultury a každý jednotlivý projev rozmanitosti lidského bytí.
 
Kdy býváš nejšťastnější?
Já už pocit štěstí skoro neznám. Můj stav by se dal spíš popsat slovem zkáza.

 Máš nějaký návod, jak bojovat proti šedi?
Surrealismem! Pokusit se žít život s vesmírným nadhledem…

 
Web: http://marcinowczarek.wix.com/photography
Blog: http://marcinowczarek.blogspot.be


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.