Share |

Anketa o módě a stylu: Nikola a Tereza, Korallo

Nikola Oltová (na fotce vpravo) a Tereza Lehocká (vlevo) jsou dámy z Koralla a zdroj oblíbených návodů na šperky.
 
Vaše definice módy a stylu?
Nikola: Móda jsou pro mě věci, které frčí. Věci, se kterými přišli návrháři a módní obchodní domy pro danou sezónu. Zatímco styl je záležitost, kterou si člověk buduje celý život, je to osobitost, inspirace, jedinečnost. Občas si však někteří lidé pletou význam slova styl s módním trendem.
Tereza: Móda je v danou chvíli diktát, předpis, škatulka, kterou nám „kdosi“ určuje a která pomíjí stejně rychle, jako přichází. Styl vyjadřuje osobnost člověka, jeho individualitu, kterou si během času formuje a která tvoří část jeho osobního kouzla.
Co máte nejraději na své práci?
Nikola: Pracuji s krásným a mně blízkým materiálem, to je samo o sobě rozkoš. I když po mé poslední práci vím, že to nestačí. Pražský obchůdek jsme si vysnily a otevřely s Terkou samy a víme, že vše záleží na nás. Jaké si to uděláme, takové to budeme mít. Můžeme se na sebe spolehnout a ovlivnit to, kam se náš korálkový ráj bude posouvat. A v neposlední řadě je to i kontakt s našimi zákazníky. Je fajn vědět, že nás bláznů je tolik.
Tereza: Jak už Nikola zmínila – práce s nám blízkým sortimentem, různorodost našich zákazníků, ale hlavně možnost ovlivnit celý chod obchodu. Vědět, že úspěchy i pády jsou v našich rukách. Je to motor, co nás žene dál. Nejsi jen kolečko v něčím systému. Někteří „podnikatelé“ se mylně domnívají, že za ně někdo práci udělá. Tak to bohužel nefunguje. My v obchodě fungujeme jako prodavačky, lektorky, uklízečky, pomocné síly, aranžérky, účetní, skladnice i správci webu. Taková je realita. Jen tak se může dostavit úspěch!
Jak si dobíjíte baterky?
Nikola: Spánkem, prochajdou po staré Praze, dobrým filmem.
Tereza: Jednoznačně spánkem, relaxem, nebo naopak dobrou aktivitou.
Co vás zaručeně potěší?
Nikola: U mě je to spíše kdo. Můj přítel, moji nejbližší přátelé. Když se vrátím k otázce „Co?“, tak je to jednoznačně dobrý gurmánský zážitek.
Tereza: Kdo? „Naši Brňáci“, přítel, kamarádi, rodina. Co? Dobře odvedená práce, kladné ohlasy od našich zákazníků, kvalitní film, dobrý nápad.
Váš tip, co dělat proti šedi:
Nikola: Nebát se experimentovat a hrát si s oblečením. Je to zábava
Tereza: Vyčuhovat z davu, hrát si s barvami, používat vlastní fantazii. Trošku potrápit ten náš konzervativní národ. Vždyť nejhorší je, když si vás nikdo nevšímá. Když v nikom nevyvoláváte pocity!
KORALLO KORÁLKÁRNA – www.korallo.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.