Share |

ÁJURVÉDA S TEREZOU LINDAUEROVOU

Všichni toho chceme hodně stihnout. Také chceme dobře vypadat, dobře se cítit a být šťastní. Jenže jak toho v každodenním kolotoči povinností dosáhnout? Jak se naučit zpomalit, věnovat čas (i) sobě, dobře se stravovat, hýbat se? Ideálním startem je více si všímat sám sebe. Pozorovat, co nás těší, co nám dělá dobře, kdy se jak cítíme. Jedna varianta může být ájurvédský program s Terezou Lindauerovou. Pod jejím dozorem si budete krůček po krůčku osvojovat základní pravidla ájurvédy, naučíte se věnovat čas sobě a především být samy k sobě vlídné a milé. Dost často se totiž stává, že máme sebe až na posledním místě a jsme na sebe velmi přísné. Více na www.zdravivharmonii.cz.
 
Jak program jemné očisty těla i duše vypadá?
Jeho délku si určíte Vy samy – buď se mu budete věnovat měsíc, dva, nebo tři. Program sám by se dal rozdělit do tří částí a to: péče o tělo, péče o duši a stravování.
Péče o tělo spočívá jak v pohybu – tedy v zapojování základních jógových pozic do běžného života, tak i v péči o pokožku. Je velmi důležité, abychom si denně našli chvilku jen pro sebe. Promazat své tělo, dopřát si uvolňující koupel, či masáž obličeje. Nebo se jen tak bez chvatu projít z práce domů pěšky. Terapeutka postupně přidává další tipy, které se postupně stávají součástí našich všedních rituálů.
Péče o duši zahrnuje především ranní a večerní prodýchávání, drobné meditace, které nás harmonizují a přivádějí k našemu nitru. Pravidelné zklidnění nám dodává nadhled a vnitřní pohodu.
Stravování se v ájurvédě řídí po staletí ověřenými pravidly. Jí se jen třikrát denně, hlavním jídlem je oběd, který je potřeba si vychutnat, věnovat mu čas a zastavit se během něj. Pokud jste zvyklé něco rychle dojíst po dětech, či hltat bagetu nad klávesnicí, bude to změna dosti razantní, avšak nesmírně příjemná. Terapeutka vysvětlí svůj názor na to, jaká koření jsou pro vás vhodná, co jíst kdy, jinak to bude v létě, jinak v zimě. Prostě kompletní manuál na zdravý životní styl.
Cena ájurvédského očistného programu jemné očisty těla i duše je závislá na délce, a je v ní zahrnuta pravidelná týdenní konzultace i pravidelné poradenství v případě, že si klientka s něčím neví rady. Měsíční program = 2.500 Kč, dvouměsíční program = 3.000 Kč a tříměsíční program = 3.500 Kč. Více informací je na www.zdravivharmonii.cz.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.