Share |

17. 1. startuje putovní výstava Jazz World Photo

pozvánka

Pod tímto názvem se skrývá první společná výstava profesionálních fotografů
z různých koutů světa, jejichž vášní je jazz. Každý z nich zastoupen vždy jedinou fotografi.

Mezi čtyřiceti sedmi snímky je k vidění vítězná FOTOGRAFIE ROKU 2012 Chick
Corea Pavla Korbuta z Ruska (cena udělená Jazz Journalist Association), ale také čerstvě oceněná fotografie Roberta Ragana (basista slovenské kapely Pacora Trio, účastníků předloňského Jazzince) a další zajímavé "lahůdky" z prostředí jazzových koncertů.

Tato unikátní prezentace se stane po Trutnovu putovní a jistě oblétne mnoho dalších zemí, neb již v samotném zárodku vzbudila velkou pozornost a zájem evropských jazzových festivalů. Autora projektu Patricka Marka měli možnost poznat pravidelní návštěvníci vernisáží v budově městského úřadu v roce 2009, kde příjemně překvapil propojením motivů vážek a jazzu (Křehké vibrace).

JAZZ-WORLD-PHOTO zahájila trojici doprovodných výstav hudebního festivalu
Jazzinec a zůstane ve výstavním prostoru Městského úřadu až do 15. února. Vystřídá ji výběr vzrušujících fotografií z 60. let Pavla Váchy (Jazzové vzpomínky 21. 2. - 19. 4.) a poté Tóny jazzu - (Jazzinec z let 2009 - 2013) trutnovského fotografa Jaroslava Jirmana (od 25.dubna).

Milovníci prchavých okamžiků a vypjatých emocí uspořádali skutečnou hostinu pro nadšence stejného druhu, vítejte v oparu atmosféry této hudební kultury!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.