Share |

Železnobrodská 99Factory vyrábí longboardy na přání

foto 99Factory

Český ráj se pomalu stává i něčím jiným než lokalitou nabízející „raftování“ v půl metru hluboké Jizeře EU důchodcům a školním zájezdům. Na Kozákově se každoročně jezdí downhillové mistrovství světa longboardů a o kus vedle, v Železném Brodě, vyrábí několik skejťáků jak skateboardy tak právě longboardy. Těsně před prázdninami přišli na nápad, díky němuž si každý může stvořit longboardovou desku podle svého přání.
 
Na stránce longboardynazakazku.cz je možné nejdřív vybrat si tvar boardu a ten si potom nechat zušlechtit barevným mořením, gravírováním, laserováním nebo barevným potiskem. Vlastním designem se dá opatřit deska i grip, který tak přestane být průměrně šedý, oko jezdce hned vyšle do mozku radostný signál a jízda se stane větším potěšením.
Celému nápadu dává smysl technologie, která umožňuje výrobu třeba jen jediného originálu, a cena desky přitom zůstane stejná jako u sériově produkovaných kusů. Podobně jako u tetování je i tady možné vybrat si vlastní obrázek, ornament, jméno nebo motto a nechat si ho zvěčnit na spodek nebo vršek longboardu. 
„Chceme dělat věci jinak než ostatní a taky dát lidem originální věc. Tohle je jeden z kroků na dlouhý cestě, kterou jsme se vydali,“ shrnuje tenhle přístup jeden ze zakladatelů firmy Adam Pelc.
Jestli hledáte dárek za vysvědčení nebo věc, která vám pomůže na tohle léto nezapomenout, mrkněte na stránky a začněte vážně uvažovat o longboardu vašich snů.
 
www.longboardynazakazku.cz
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.