Share |

Zástěra, jak ji vidí současní čeští návrháři

foto: pořadatel akce

Moderní interpretaci zástěry v podání českých návrhářů představuje projekt ZÁSTĚRKA,
který vznikl v prosinci loňského roku. První modely pochází z dílen značky Chatty a Belka a od návrháře Miro Saba. Autorem speciální “Valentýnské” zástěry je Jakub Polanka, který ji vytvořil ve spolupráci se svou dlouholetou přítelkyní a múzou Olo Křížovou. Nové limitované kolekce zástěr od výrazných osobností české módy budou představeny každý měsíc.
 
„Projekt ZÁSTĚRKA je další formou rozšíření koncepce „stolování v moderním pojetí“, o
kterou se v Bistru snažíme. Myslíme si, že používání zástěry je pro její účelnost stále aktuální a že si tenhle kousek oděvu, právě nyní v době „gastronomické renesance“, zaslouží moderní interpretaci,“ říká spolumajitelka DESIGN BISTRO&SHOP No. 19 a zároveň spoluautorka projektu ZÁSTĚRKA Kristina Netíková.
 
„První zástěrky vznikly ve spolupráci s etablovanými jmény české módní scény, kterými jsou značky Chatty a Belka a návrháři Miro Sabo a Jakub Polanka,“ říká druhá z autorek
ZÁSTĚRKY Lucie Pavlásková. „Všem jsme nechaly volné ruce v tom, jak zástěrku pojmou, jaký zvolí střih, materiál a styl. Je tak velmi vzrušující sledovat, jak se autorský rukopis každého z nich odráží i v tomto kusu oblečení a co pro ně zástěrka asociuje.“
 
V březnu svůj pohled na zástěru odkryje Pavel Ivančic, limitovaná kolekce vznikne v dalších měsících i pod rukama Denisy Nové, Moniky Drápalové a dalších předních českých návrhářů.
 
Zástěry jsou v prodeji v DESIGN BISTRO&SHOP No. 19 (Karolíny Světlé 19, Praha 1).
Objednat si je lze i přes webové stránky www.zasterka.cz.
 
Facebookové stránky https://www.facebook.com/zasterka.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.