Share |

Začínají Letní shakespearovské slavnosti 2014

foto: Viktor Kronbauer

Premiérou sváteční komedie Mnoho povyku pro nic v režii Jiřího Menzela dnes začínají Letní shakespearovské slavnosti. Na obou pražských scénách tak mohou diváci od 24. června do 6. září vidět celkem osm her proslulého dramatika, z toho jednu – Hamlet – v podání souboru londýnského divadla Globe.
 
Zatímco Nejvyšší purkrabství Pražského hradu bude patřit letošní novince, komedii Mnoho povyku pro nic, od 2. července se v podhradí na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí představí loňská velmi úspěšná inscenace komedie Sen noci svatojánské. V režijním pojetí dvojice SKUTR diváky provedou kouzelným světem lesních skřítků, elfů, mileneckých párů či spikleneckých lstí Vanda Hybnerovájako Hippolyta a Titánie, David Prachař v roli Thesea a Oberona, Csongor Kassai jako Egeus a Puk nebo mladí milenci Hana Vagnerová, Martin Písařík, Zuzana Stavná a Petr Vančura. „Věděli jsme, že obsazení je alfou a omegou všeho. Hledali jsme herce s autorským přístupem k tvorbě a také herce, kteří se umějí vyjádřit nejen slovem, ale i pohybem nebo zvukem,“ říká za režijní tandem Lukáš Trpišovský. Sen noci svatojánské je v Praze na programu do 23. července.
 
Diváci se samozřejmě mohou těšit také na slovensko – českou inscenaci Dvaja páni z Veronys Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norrisovou, Zkrocení zlé ženys Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou a Romanem Zachem, na Richarda III.s vynikajícím Jiřím Langmajerem (letošní derniéra), ostravskou premiéru hry Jak se vám líbív režii Michala Langa a stálici Slavností komedii Veselé paničky windsorskés Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou.
 
Letní shakespearovské slavnosti se konají od 24. června do 6. září v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Vstupenky na pražská představení jsou v prodeji v síti Ticketportal a na pokladnách obou scén v hrací dny vždy od 15:00 do 21:00 (při zadaných představeních do 18:00). Představení začínají obvykle ve 20:30 a cena vstupenek je od 290 Kč. 
 
Více informací o letošním programu, repertoáru, vstupenkách a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz.
 
Pozvánku na letošní Letní shakespearovské slavnosti naleznete zde.
 
 
Generálním partnerem festivalu je investiční skupina PPF.
Hlavní partneři: HOMECREDIT, O2 Czech Republic a.s.ČEZ.
Hlavní mediální partneři: Právo, Rádio Impuls, TV Prima.
Mediální partneři: Novinky.cz, Mladá fronta, E15, Euro, Scena.cz, Rádio Rock Zone, Květy, Story.
Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK, spol. s r.o.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.