Share |

Začíná Designblok Premier Fashion Week

Designblok Premier Fashion Week
 
Termín konání: 20.-24.března 2013
 
Ve středu 20. března začíná Designblok Premier Fashion Week, ve své premiérové jarní podobě.
 
Tradiční podzimní Designblok Premier Fashion Week, který bývá součástí Designbloku již od roku 2008, se letos organizátoři rozhodli uspořádat poprvé také na jaře, aby tak dostáli sezónnosti módy a potřebám módních tvůrců a značek.
 
Příležitost podpořit take jarní Designblok Fashion Week jsme velmi uvítali. Spojení s novinkou a v Česku výjimečnou událostí je pro značku Erste Premier přirozené. Těšíme se na nestandardní koncept jarního Fashion Weeku a zejména na příležitost pozvat naše klienty na tyto výjimečné prezentace značek a návrhářů,” uvedla Petra Ondrušová, regionální ředitelka Erste Premier.
 
Jarní Designblok Premier Fashion Week se uskuteční od 20. do 24. března 2013. Prezentace budou probíhat formou salónních přehlídek a showroomů, které proběhnou buďto přímo v buticích, nebo formou salónních přehlídek v galerii Křehký v pražských Holešovicích. Místo pražské šunky, k jejíž výrobě původně továrna, kde je galerie Křehký umístěna, sloužila, budou mít návštěvníci v této galerii uměleckého designu možnost sledovat autorský svět české i zahraniční módy.
 
Cílem uspořádání jarního Designblok Premier Fashion Weeku je nejen seznámit klienty s novými jarními/letními kolekcemi, ale především ukázat i prekolekce na podzim zima, a tím dostát sezónnosti přehlídky, která je v zahraničí běžná.“ Říkají o cíli Designblok Premier Fashion Weeku jeho kurátoři Jana Zielinski a Jiří Macek. Prekolekce na podzim zima budou moci hosté shlédnout nejen na jednotlivých přehlídkách, ale také na závěrečném Premier gala v zámku Trója, které bude právě podzimu zimě věnované. V rámci gala bude vyhlášena i Cena šéfredaktorů za nejlepší módní kolekci a nejlepší kolekci šperku. Vítězové své prvenství budou mít možnost obhájit na podzimním Designblok Premier Fashion Weeku.
 
Program:
Středa bude patřit klientským prezentacím značky DNB Denisa Nová a Dior/Raf Simons pro Erste Premier přímo v buticích.
 
Ve čtvrtek v 18:00 proběhne oficiální zahájení Designblok Premier Fashion Weeku v galerii Křehký, ve které se bude odehrávat převážná většina showroomových přehlídek. Zahájení bude patřit držitelům Designblok Fashion Talent Card, tedy 4 autorům, kteří tuto kartu obdrželi už na podzim v rámci Designbloku a nyní obhajují jí obhajují i jarní kolekcí. Karolína Juříková, Monika Krobová, Eliška Kuchtová a Tereza Ujevičová představí své vize na následující sezónu. Od 20:00 se budeme moci seznámit s kolekcí Hany Zárubové, čerstvé držitelky ocenění Módní designér roku Cen Czech Grand Design. Hana ukáže jarní kolekci Working Progress I. a také navazující zimní kolekci Working Progress II.
 
V pátek v 18:00 se můžeme těšit na kolekci Kláry Nademlýnské. „Kolekce Jaro-Léto 2013 je plná optimismu a barev, inspirovaná uměním, ale zároveň čistá, moderní a ženská. Hlavní roli v této kolekci hrají šaty v různých podobách a materiálech. Celá kolekce je v pastelových barvách, doplněná krajkovým potiskem na úpletu,” charakterizuje Klára chystanou kolekci.
 
Od 20:00 se představí zásadní osobnost české módy, Liběna Rochová, která chystá kolekci inspirovanou 3D materiálem.
 
Sobotní den přinese odpolední přehlídky Pavla Brejchy, který spolupracuje s Katarinou Král na jejich značce Pavel Brejcha LINE, Moniky Drápalové, která představí kolekci navazující na výtvarný projekt Spirit are you there z podzimního Designbloku. Loňská diplomantka na pražské VŠUP Jindra Jansová předvede zimní kolekci, která se
ubírá uměleckým směrem s použitím řemeslných technik. Lenka Kohoutová se svou značkou Cockerel představí kolekce SS13 in the box inspirovanou plastovými přepravkami a FW13 tableware inspirovanou stolováním.
 
Od 18:00 proběhne poprvé v Čechách přehlídka Martiny Špetlové, působící v Londýně, kde se po absolvování St. Martins objevuje pravidelně nejen v prestižních módních médiích, ale pravidelně take na Londýnském fashion weeku.
Ve 20:00 se představí Pavel Ivančic se značkou MUSET, který naváže na svou premiérovou pánskou kolekci, která sklidila zasloužený ohlas na podzimním Designblok Premier Fashion Weeku.
 
Na závěr sobotního programu se představí výběr luxusní módy přímo z Paříže. Mezi čtyřmi jmény, které kurátorský vybrala pařížská módní znalkyně Méliana, nechybí Kateřina Geislerová, která již dlouhou dobu v Paříži působí. Anne Kermanach pak osobně představí svou značku Anpluska, která se specializuje na tašky a kabelky. Vanina Escoubet ke své prezentaci říká:” “Moje nová kolekce je inspirovaná módou padesátých a šedesátých let. Šaty s vysokým pasem, retro vzory, zašlé chic, kolekce, která je nositelná pro jakoukoliv příležitost.” Poslední ze čtyř francouzských značek je Melle Chacha se svou kolekcí kašmírových svetrů.
 
V neděli pak proběhne v galerii Křehký od 11:00 do 18:00 pop-up shop všech uvedených kolekcí. Tento pop-up shop je otevřený veřejnosti, zatímco jednotlivé přehlídky a showroomy jsou jen na pozvání. Od 11:00 do 14:00 je jako speciální akce připraven rovněž v galerii Křehký šperkařský brunch, kde nejnovější kolekce představí a v rámci pop-up shopu návštěvníkům nabídne rodinná firma Beldafactory, první dáma českého šperku Eva Eisler se svou novou kolekcí Wabi Sabi, Věra Nováková s premiérovou kolekci ze stříbra a drahých kamenů Exploze, zárodek nové kolekce Le Grand Jeu předvede Janja Prokić, představí se také Kristýna Španihelová s kolekcí z cyklu Anima. V neposlední řadě pak návštěvníci uvidí premiérově šperky značky Zorya Zdeňka Vacka a Daniela Pošty volně navazující na úspěšnou kolekci Virus.
 
Designblok Fashion Week 2013 je připravován ve spolupráci s Přípravným výborem, ve kterém zasedá módní návrhářka Liběna Rochová, módní konzultant ELLE Jan Králíček, PR specialista Martina Lewis, ředitel agentury Elite Saša Jány, ředitelka Designbloku Jana Zielinski a kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.
 
www.designblokpremierfashionweek.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.