Share |

Vyzkoušeli jsme: Luxusní sluchátka Ferrari

Test sluchátek T250 Ferrari Cavallino
foto Ferrari

Dostala se k nám parádní sluchátka. Spolupráce firem Ferrari a Logic3 přináší řadu prémiových výrobků špičkové úrovně. Prodávají se i u nás.
T250 jsou bytelná, pořádná sluchátka na doma i na ven. Už na první pohled je jasné, že půjde o něco speciálního: Tvrdá krabička se samotnými sluchadly, kabely potaženými černou textilí, přechodkou a rozbočovačem vypadají draze a kvalitně. Sluchátka jsou pružná, ale pevně sedí, kombinace kovu a jemné kůže na náušnících je optimální. Kabely se nezamotávají. Designérům se podařilo udržet vzhled výrobku velmi decentní - i když ze strany najdete logo Ferrari, není to nic řvavého.
Model T250 je drahá  legrace - nejlevnější cena na trhu je 7390 korun. Pokud je pro vás luxus koupit si sluchátka za tři stovky, bude se vám to zdát jako nesmysl - nicméně pokud někdy dostanete možnost si je zkusit, poznáte rozdíl.
Už jsem v životě zkoušela hodně sluchátek, od profi studiových přes běžná, laciná až po radistická. Tyhle snesou srovnání se špičkou. Porovnávala jsem je s několika dalšími na konkrétních písničkách (dynamické kousky od Swans, nabasované tracky od Drop The Lime, kytarovky, Beethoven). Střední modely od Sennheiseru nedosáhly tak divokých basů, WESC by RZA mají trošku středovější zvuk něž tahle. Pro někoho může být méně výrazných basů lahodnější na ucho, tady bych doporučila vyzkoušet víc typů - je to o osobních preferencích a zamýšleném použití. Na poloprofi/studiovou práci bych doporučila spíš Sennheisery z řady HD (třeba taková HD205  jsou o hodně levnější, zvuk mají nádherně čistý, lepší středy než Ferrari, ovšem taky mají hodně plastových dílů a nevypadají tak cool - a nejsou tak hlasitá...).
T250 znějí dle očekávání (a ceny) dobře, i když je pravda, že u některé muziky, hlavně u rocku, se projeví, že mají trochu ploché středy a zvuku chybí jiskra.
Pokud ale posloucháte především elektroniku, nabušené electro/drumstep/hip hop si užijete zatraceně dobře - T250 vám udělají nádhernou díru do hlavy; basů tu je spousta, pro někoho to bude až moc, pro někoho optimum. Zkuste a uvidíte. 

Čísla a příslušenství:
Sluchátka mají rozsah 20 Hz-20 kHz. Jejich impedance je 32 ohmů. Na výběr jsou tři kabely, běžný, jeden s 3tlačítkovým ovládacím prvkem pro iPhone, iPad a iPod - je v něm i mikrofon, takže můžete vesele telefonovat a hlas vaší lásky bude o něco krásnější než ve sluchátkách, co jste dostali se svým telefonem. A do třetice kabel s 1tlačítkovým prvkem pro další mobily. V příslušenství je i adaptér na "tlustý jack" 6,3 mm.

Odizolují vás od okolního zvuku, nicméně jsou koncipována tak, že vaše hudba je trochu slyšet ven, tj. opatrně v MHD.

 

T250 v ostrém provozu:
Hrají zaplaťpánbu hodně nahlas. Ani u jednoho ze zařízení, ke kterým jsem je připojovala, se skoro nedala vydržet maximální hlasitost, a to jsem jindy zvyklá, že spíš frustrovaně narážím na maximum, které pořád není dostatečné.

Sluchátka jsou měkce polstrovaná, ovšem poměrně těžká a těsná, takže při delším nošení maličko nepohodlná - to je ale problém i u dalších bytelnějších modelů. Zejména ve spojení s brýlemi je po hodině komfort nižší. 

Pravda ale je, že hrají tak, že radši boltcový diskomfort s pořádnými basy, než bez.

 

Verdikt:
Dobrá sluchátka, která vypadají krásně a dělají dojem. Milovníci kytarové muziky a klasické hudby by si měli zkusit, jak jim vyhovuje podání zvuku; posluchači elektroniky asi nemusejí váhat, za hodně peněz dostanou hodně basů a ještě budou vypadat cool. Je to spíš výrobek luxusně-stylový než věc určená například pro producenty do studia, a tak je asi třeba se na T250 koukat - důraz na nižší frekvence dává smysl, na vzhledu záleží a to, že T250 vydrží i nešetrné zacházení, je taky plus. To by šlo.

 

 

Koupíte je například v Alze nebo v datartu.
Děkujeme dovozci, firmě Asbis, www.asbis.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.