Share |

Výstava sochaře Matěje Hájka začíná dnes v galerii Bistra No.19.

foto: PR

Dnes 17. září 2013 od 18.hod se v galerii Bistra No.19. koná vernisáž výstavy sochaře Matěje Hájka, která nese název DESCRIPTIONS/POPIS.

ŘÁD V CHAOSU – Matěj Hájek vystavuje v Bistru No. 19

Dnes v podvečer v 18h v prostorách BISTRO NO. 19 se uskuteční vernisáž výstavy sochaře MATĚJE HÁJKA. Expozice nese název DESCRIPTION / POPIS, a představuje autorův specifický způsob práce s formátem závěsné plastiky.
Dvěma ze tří vystavených děl se stala předlohou historická událost roku 1755 - devastující zěmětřesení a mohutná přílivová vlna, jež téměř úplně srovnala se zemí portugalskou přístavní metropol Lisabon.

Slovy autora: „Předlohou k dílům mi byly dobové grafiky bravůrně zaznamenávající průběh zkázy. Krom dobových představ o geologických mechanizmech zemské kůry mne zaujala až obsesivní podoba popisu katastrofy. Úchvatná ilustrace lidského nutkání o vtisknutí řádu do živelného chaosu.“

„Koncepcí Bistra No.19 bylo vytvořit prostor, který nabízí alternativu k zažité představě o restauracích, barech nebo místech rychlého občerstvení; místo setkávání se skvělým jíidlem, designem, uměním a lidmi, kteří jej vytvářejí. Celý prostor bistra, původně architektonický ateliér arch.Netíka, je charakterizován sbírkou jeho designových prototypů a soliterů. Galerie, v původnim prostoru (17m2 ) umístěna na strop, se nyní (po rozšíření bistra) stavá dalším výrazným prvkem celé koncepce.“ Doplňuje spolumajitelka Bistra No.19 Kristina Netíková.

Vystavená díla budete moci shlédnout následující dva měsíce. Výstava potrvá od 18.9.2013 do 15.11.2013.

www.matejhajek.com
http://no19.cz/#!tab-contacts
https://www.facebook.com/events/721636711184872/

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.