Share |

Vyhrajte unikátní sběratelskou kolekci historických lahví Coca-Cola

 

Vyhrajte unikátní neprodejnou sběratelskou kolekci historických lahví Coca-Cola.
 

Soutěžní otázka: Kolikáté výročí letos slaví postavička Santa Clause z dílny Coca-cola, kterou znáte z vánočních plaakátů a reklam?

 

a) 40 let

b) 80 let

c) 60 let

 

Odpovědi posílejte do 22.122011. do 18:00 hodin na protisedi@protisedi.cz s předmětem SOUTEZ COCA COLA, vyhrává první správná odpověď.
 
-

Tisková zpráva:
 
 
Postavička Santa Clause z dílny společnosti Coca-Cola oslavuje narozeniny
 
 
V roce 1931 se zrodila postavička Santa Clause, vesele vypadajícícho chlapíka s bílou bradou a růžovými tvářemi, tak jak ji známe z vánočních pohledů, reklam a etiket společnosti Coca-Cola. Autorem byl švédsko-americký umělec Haddon Sundblom, který vytvořil na zadání společnosti dlouhodobý reklamní koncept spojující nápoj Coca-Cola a Vánoce.
 
Santa Claus, který pózuje pro nápoj Coca-Cola, byl poprvé představen v roce 1931 v sérii inzerátů v Saturday Evening Post, Ladies Home Journal, National geografic a dalších významných publikacích. Obrázky nejznámějšího obyvatele Severního pólu si rychle podmanily veřejnost, která je přijala jako milé ztvárnění a jako jeden ze symbolů Vánoc.
 
Předtím, než Sundblom navrhl Santu, neexistovalo jeho jednotné všeobecně rozšířené ztvárnění. Jeho obrázky byly rozmanité, stejně tak jako příběhy jeho původu. V průběhu století se ztvárnění Santy měnilo od postavy skřítka, malého mužíka či veselého elfa až po strašidelného trpaslíka.
 
Sundbloma, který se narodil v Michiganu a vyrůstal v Chicagu inspirovala pro vytvoření usměvavé, trochu vrásčité tváře plné radosti postava jeho přítele, obchodníka v důchodu Lou Prentissa. Poté, co zemřel, kopíroval Sundblom severské rysy své vlastní tváře do Santových karikatur.
 
www.thecoca-colacompany.com.
 
 

-
 
Zasláním e-mailu potvrzujete následující:
Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů fyzické osobě Jana Kománková jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.