Share |

Vyhrajte 4 vstupy na koncert Sunshine

foto archiv pořadatele

21.4. budou Sunshine křtít novou desku Karmageddon. Akce se bude konat v Lucerna Music Baru (fb událost je zde). Můžete vyhrát 4 volné vstupy, vaše jména budou na seznamu hostů, nemusíte nikam běhat pro lístky.

Soutěžní otázka: 21. dubna 1959 se narodil jistý významný britský zpěvák. Kromě muziky proslul i rozcuchem a divokým make-upem a pochází z města Blackpool. Kapela, ve které zpívá, vznikla v roce 1976. Kdo to je?

Odpovědi pište na protisedi@protisedi.cz s předmětem SOUTEZ SUNSHINE, vyhrávají prvni čtyři správné odpovědi.

Uzávěrka soutěže je 20.4. v 18 hodin.

Tisková zpráva:
 Sedmé album čtveřice Sunshine vychází 2. května ve spolupráci vydavatelství Sony Music se Soundmachine s.r.o. Karmageddon vznikal v sestavě obvyklých podezřelých i nečekaných hostů. Producentsky na něj dohlédl Dušan Neuwerth (Tata Bojs, Vypsaná fiXa...), jeho první spolupráce s kapelou vyústila ve vzdušný přirozeně pojatý analogový zvuk. Zpěvy se opět natáčely v berlínském studiu  Phila Freeborna, ten v devadesátých letech pobýval v Táboře a zná se s kapelou od undergroundových počátků. Finální mix a master zase z nadšení pro věc vytvořil losangeleský producent Bernd Burgdorf, pod jehož vedení Sunshine natáčeli své zlomové album Moonshower and Razorblades.   

„Zuřivá energie a nevysvětlitelný pěvecký styl Sunshine mě vždy okamžitě teleportují do hloubi jejich temného a zvráceného světa,“ netají se nadšením Burgdorf, který se podílel na nahrávkách natolik rozdílných prvoligových interpretů, jako jsou Green Day, Tom Waits nebo Pink. „Sunshine na Karmageddonu prodělali nejlepší možný vývoj: dospěli, ovšem jejich podstata zůstala stejná. Nový – zdánlivě konvenční a velmi melodický – přístup k psaní písní je tu dobře vyvážený s jejich schopností nakopat posluchačům zadek,“ nešetří chválou Burgdorf a dokonce vokální projev Kaye Buriánka řadí na úroveň Lou Reeda nebo Johnny Rottena. 

             „Dokáže se vyjádřit jednoduše, silně, expresivně a s velkou dávkou kousavosti, i když zpívá jemnou melodii.“

 

 

 

Něžné stránky byly v diskografii Sunshine vždy přítomné, ale kapela s nimi ještě nikdy nepracovala tak cíleně a obnaženě. „Některé elementy mi evokují období před Moonshower and Razorblades“ přemítá leader Kay Buriánek. „Je to trochu zvláštní pocit, ocitnout se v prozkoumaném  teritoriu, ale vidím hodně pojítek i s Moonshower, byť se Karmageddon může zdát subtilnější.   

             Na tom má majoritní podíl Dušan Neuwerth. Představoval si v sonickém duchu hodně tradiční zvuk: bubny znějí velkou místností, točí se do pásu, slyšíš prostorová echa a všechny tyhle znovu objevené retro věci.“ 

 

 

 

             Karmageddon je ve své odhalenosti stejně odvážný a nadějeplný jako žádající inzerát z rubriky Zmeškaná setkání: „Zahlédl jsem tě jen na vteřinu nebo dvě včera na lince B, měl jsem tě oslovit.“ 

Upřímně míněný pokus navázat zpřetrhané spojení než přijde finální brutalita  We Carry a Third World Briefcase. V ní hostuje Justin Pearson, člen kultovních grindcoreových The Locust ze San Diega, který dnes ale experimentuje spíše s tvrdou elektronikou v projektech Retox nebo All Leather. „Justin je kámoš z doby, kdy jsem bydlel v LA,“ popisuje vznik skladby Buriánek. „Už dřív jsme si říkali, že musíme něco udělat společně. Teď dostal demo, udělal krátký text, nazpíval ho v San Diegu a já dovřeštěl tady.“ Po vší něze zazní We Carry a Third World Briefcase jak mocné třísknutí dveří, poslední přervaná vazba, po níž se rozhostí Ticho.

 

Křest nového alba:

13.4.2011 a 14.4.2011 BRNO – KLUB METRO

21.4.2011 PRAHA – LUCERNA MUSIC BAR 

-

 

Zasláním e-mailu potvrzujete následující:

Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů fyzické osobě Jana Kománková jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Sohlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdkyoli bezplatně na adrese správce odvolat.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.