Share |

Vychází nové album Jana Buriana nazvané Jiná doba

foto: PR

Nakladatelství Galén vydává v polovině března nové album Jana Buriana. Jmenuje se Jiná doba. Jan Burian je autorem čtrnácti písní, spoluautorem koncepce alba a také jeho producentem. Dále na albu spolupracovalo dvanáct přizvaných producentů a další hudebníci. Mimo jiné: Jan P. Muchow, Viliam Béreš, Dva, Bonus, Daniel Fikejz, Kittchen, Martin Kyšperský, Jan Štolba, Mikoláš Růžička, Ondřej Ježek, OTK, Midi-lidi, Karel Vepřek aj. Někteří z nich jsou nejen aranžéry, ale i spoluautory hudby k Burianovým písním.
 
Album bylo nahráváno na různých místech – v profesionálních studiích, v domácích studiích i v domovech bez studií. V posteli i v křesle, na notebooky, kapesní nahrávací přístroje i na mobily. Za pomoci živých i neživých hudebníků, umělých i tělesných zvuků a ruchů... Vesměs s velkou radostí... Vše bylo podřízeno obsahu desky a sdělením obsaženým v písních...
 
Jde o další z Burianových monotématických alb (po albech Dívčí válka, Muži jsou křehcí, 12 druhů samoty a Jak zestárnout). Písničky byly vytvořeny v posledních dvou letech a vesměs hrány v akustických verzích na sólových koncertech.
 
Na podzim 2014 se Jan a Jiří Burianovi rozhodli oslovit zajímavé a zpřízněné alternativní producenty, neboť Jiná doba žádala jiný přístup k natáčení. Dva z producentů (Daniel Fikejz a Jan Štolba) patří k Burianově generaci, ostatní jsou přibližně o třicet let mladší.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.