Share |

Venerologická poradna: Odpovědi na vaše otázky XVII.

ilustrační foto Adam Fuchs

Přinášíme 17. díl odpovědí na vaše dotazy z oblasti venerologie. MUDr. Procházka je i nadále připraven zodpovídat vaše dotazy - pište je na protisedi@protisedi.cz s předmětem PORADNA VENEROLOGIE.
 
Dobry den,
v cervenci jsem mela rizikovy pohlavni styk. Po vice nez 3 mesicich jsem se nechala testovat na pohlavni choroby, vsechno negativni. Testy na HIV jsem zopakovala jeste nekolikrat, naposledy 7 mesicu po styku. Muj dotaz je, zda testy na hepatitidu C byly po te dobe 3 mesicu spolehlive? A kdybych teoreticky mela hepatitidu, neovlivnilo by to nejak tvorbu protilatek proti HIV tak, ze by ani po 7 mesicich nebyly detekovatelne? Nemam zadne priznaky, jen jsem v posledni dobe hodne nemocna..asi vsim tim stresem. Proto me napadaji ruzne veci.. Moc prosim o odpoved a dekuji!

 Dobrý den ,

pokud jste si nechala provést kompletní testy na pohlavní choroby (syfilis, hepatitis B aC, HIV, chlamýdie , kapavka ) s odstupem 3 měsíců od rizikového styku. A v období 14dní před testováním jste nebrala žádná antibiotika, tak výsledkům testů můžete stoprocentně věřit. Vyšetření na antigen p24 HIV a protilátky antiHIV 1+2 není ovlivnitelné pozitivní  žloutenkou C ve smyslu falešné negativity.
 S pozdravem MUDr. P. Procházka

S pozdravem MUDr. P. Procházka
MUDr. Přemysl Procházka má za sebou dlouholetou praxi v oboru kožního lékaře. Je členem venerologické sekce České dermatovenerologické společnosti. Po ukončení lékařského studia úspěšně absolvoval základní i nadstavbovou atestaci z oboru dermatovenerologie.. Jeho vysokou odbornost dokládá fakt, že je držitelem nejen licence pro vykonávání samostatné privátní praxe v dermatovenerologii, ale též licence pro vykonávání funkce primáře v nestátním zdravotnickém zařízení v tomto oboru. Od ledna 2007 je vedoucím lékařem venerologické ambulance Kartouzská spadající pod nestátní zdravotnické zařízení MEDICENTRUM Beroun s.r.o..  Věnuje se též publikační činnosti, kdy lze jako příklad uvést články "Zdravotní rizika u osob v pornobyznysu z pohledu venerologa" , "Chlamýdiové urogenitální infekce"  a "Syfilis a gravidita ", které byly publikovány v Lékařských listech v průběhu posledních dvou let. Nedílnou součástí jeho práce je rovněž přednášková činnost. Vystoupil na Pečenkových epidemiologických dnech v  Jihlavě v září 2009 s přednáškou "Alarmující počet výskytu primární syfilis u rizikové populace" , při Klinických konferencích nemocnice Kladno se věnoval tématům  "Konzervativní léčba Condyloma accuminatum" a "Nádorové onemocnění zevního genitálu".

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.