Share |

VEGEFEST 2014: Food Festival pro pět smyslů

foto: pořadatel akce

Už 4. ročník oslavy bytí a pestrého jídla, jehož záměrem je představit moderní pojetí rozmanité vegetariánské, veganské i vitariánské gastronomie, nabídne bohatý vzdělávací a zábavný doprovodný program, inspiraci na poli alternativního životního stylu a prožitek pro všechny smysly.
 
Gastronomická nabídka festivalu: vegetariánské restaurace (Sklenářka, Sattvic, Podolka, Lavička, o.s. Náruč), veganské restaurace (Krmelec Vršky, Tulasi, 4freshcatering), vitariánské/raw restaurace (Secret of Raw, Strom života, Lifefood, Freshbedýnky FreshTruck, Rawstlinka) a další
 
Kromě ochutnávek pokrmů se můžete těšit i na širokou škálu nápojů od prověřených dodavatelů: U Džoudyho (čajovna), Mama Coffee, Vlastní káva (káva), Hubert Hátle (čaj, čokoláda), FreshTruck (mladé kokosy), MatchaTea (čajové koktejly), Bernard (kvalitní pivo) a další.
 
Festivalová tržnice dále nabídne pestrý výběr potravinářských, kosmetických, textilních, etno, bio a fair-trade výrobků.
 
Doprovodný program:
živé ukázky vaření s komentářem
: šéfkuchař Honza Dlabal, restaurace Podolka, Secret of Raw, Lifefood, firma Zepter
koncerty: Tomáš Reindl, Jan Vávra, Louka band (vítěz letošní Porty)
přednášky a promítání o zdravém životním stylu
kruhy meditace, zpívání a bubnování (Jayamantra, Narayana, Michal Haman, TaraTibu, OM healing)
cvičení různých druhů jógy, pilates, taichi čchi-kung pod širým nebem
každý den divadlo pro děti a dětský koutek, masážní stan, chillout zóna s houpacími sítěmi, Cyklo Fresh Bar, Ekolo, Strom přání, výstava Ekocesty a další
 
Program probíhá v sobotu od 13 do 19h, v neděli od 10 do 18.30h. Festival se koná za každého počasí.
 
Vstupné na oba dny: v předprodeji na www.vstupenkov.cz a na místě: 100 Kč (vstupenky z předprodeje budou na místě slosovány o věcné ceny) děti do 12 let a ZTP/P mají vstup zdarma.
 
Poslání festivalu: Festival vznikl v roce 2011 z čiré radosti a se záměrem představit rozmanitost, možnosti a nové trendy současné vegetariánské gastronomie. Chce návštěvníky inspirovat a informovat o přírodních zdrojích i nových směrech vegetariánské, veganské i vitariánské kuchyně a o souvisejících tématech zdravého a trvale udržitelného životního stylu a přirozeného stravování.
 
Jeho cílem je nabídnout inspirativní kvalitní pokrmy i nápoje, odborné informace ze světa gastronomie a zábavu pro celou rodinu.  Gastronomickou nabídku doplní bohatý doprovodný program a prodej doplňkových produktů ve festivalové tržnici.
 
Festival se koná na Vyšehradě, kde je dostatek trávy pod nohama, slunce nad hlavou, vítr ve vlasech a kde se dá cítit a ctít síla Matky Země, která nám poskytuje vše, co k životu potřebujeme.
 
27. - 28. září 2014
Staré Purkrabství (Vyšehrad Praha)
www.vegetarianskyfestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.