Share |

V údolí Podolánky se otevřel boutique hotel MEZI PLŮTKY

foto: Romana Bennet

1. srpna, přivítal své první hosty čtyřpokojový boutique hotel Mezi plůtky, který je díky svému jedinečnému umístění i konceptu určen dospělým hostům a větším dětem od 12ti let.
 
Citlivě zrekonstruované stavení z počátku 19. století, které bylo původně domem ředitele místních hutí, nyní slouží spolu s obrovskou zahradou jako prostor, který si zamilují hosté vyhledávající klid a soukromí. /GALERIE/
 
Místnosti v hotýlku nejsou recepcí nebo restaurací, ale místy v domě - obývacím pokojem, jídelnou a knihovnou, a fungují jako potkávací prostory pro čtyři oddělené ložnice“, upřesňuje designérka a majitelka Daniela Hradilová, která celý dům s přilehlou zahradou rekonstruovala a do posledního detailu zařídila, a dodává: „Jestli jste někdy snili o přátelích se stylovým venkovským domem na horách, s krásnou zahradou a spoustou místa uvnitř i kolem, možná je najdete mezi plůtky...“.
 
Mimo společných prostor jsou hostům k dispozici jednotlivé pokoje - ložnice. Přízemní suite Host (40 m2) s kamennou podlahou a kamennou vanou v prosklené koupelně, obývacím pokojem a výhledem na  horu Ondřejník a tři podkrovní pokoje – Dcera s krásnými detaily bílého trámoví (36 m2), Syn se skrytou alkovnou pro spaní nebo odpočinek (44 m2) a suite Rodiče, která je jakýmsi domem v domě - na bezmála 70 m2 nabízí i obývací část, alkovnu a kouzelné výhledy na okolní krajinu.
 
Dům je obklopen originální zahradou, která nabízí několik zákoutí k relaxaci - kamenné terasy, staré stodoly přeměněné na zimní zahrady s krbem, dřevěné terasy v trávě, nebo přírodní koupací bio jezírko s hloubkou 2 metry či bylinkovou zahrádku pro potěšení i chuť v  kuchyni.
 
Ubytovaným hostům poslouží dvě kuchyně – první, samoobslužná, je připravena hlavně k servírování nápojů a drobnějšího občerstvení formou tzv. honesty baru. Vévodí jí obrovská dubová kredenc a retro lednice SMEG, která v sobě ukrývá dostatek nealko i alkoholických nápojů, nechybí profesionální přístroj na přípravu kávy od Nespressa, konev na přípravu čaje a tradiční burgundské keramické nádobí Emile Henry - vše je sladěno pro potěchu duše i těla. Ve druhé, „černé“ kuchyni, připravuje hospodyně snídaně a večerní 3-chodové menu podávané dle přání hostů. Ti mohou využít také širokou nabídku vín uložených ve vinném sklepě, jež je součástí domu.
 
Cena za pronájem pokoje včetně celého domu a zahrady se snídaní začíná na 3 300 Kč na den. U příležitosti oslav, svateb nebo obchodních jednání se dá také pronajmout celý dům (až 24 hostů) – v tomto případě neplatí věkové omezení u dětí. Veškeré prostory domu jsou nekuřácké a jsou pokryty bezdrátovým připojením k internetu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.