Share |

V pražském DOXu uvidíte prázdninovou instalaci Ženský dvůr

foto: archiv DOXu

Prázdniny neprázdniny, DOX je otevřen i přes letní parné dny. Díky bohu pro všechny milovníky a milovnice umění a kulturních radovánek... Máte-li rádi Holešovice, stavte se v Poupětově ulici číslo jedna. Tam totiž sídlí DOX Centrum současného umění a momentálně tam můžete navštívit hned několik výstav najednou.
 
Jedna z aktuálních výstav, která se tam právě teď koná až do 26.8.2013, se jmenuje Ženský dvůr a její autorkou je Kamila Ženatá, která vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru profesora Ladislava Čepeláka. Umělecky se prosadila výstavou s názvem Nauč se stát na jedné noze v Mánesu (2007) a v současné době se věnuje především videoinstalacím a výstavním projektům.
 
Ve své aktuální dvojvýstavě instalované v terezínské Malé pevnosti (1. 5. - 26. 8. 2013) a v DOXu (7. 6. - 26. 8. 2013) pracuje se surově znějícími pojmy jako transgenerační přenos traumatu, vytěsňování bolesti nebo vláda totality a to ve vztahu k ženskému světu. Tématem instalace je žena a ženství a jejich neúprosné svázání se společenskými, sociálními a rodinnými podmínkami, které člověka dlouhodobě formují. Kamila Ženatá kromě své umělecké činnosti dlouhodobě vede skupinové psychoterapeutické a arteterapeutické kurzy a i díky těmto zkušenostem si klade otázky ohledně našich schopností vystoupit z řetězů vlastní minulosti.  
 
Více o výstavě se dočtete na http://www.dox.cz/cs/vystavy/kamila-zenata-zensky-dvur
Navíc 19.8. můžete absolvovat s autorkou výstavy závěrečnou komentovanou prohlídku od 18 hodin večer v DOXu.
 
Všechny atkutální výstavy v DOXu najdete na http://www.dox.cz/cs/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.