Share |

V Praze se otevírá Lomography Ambasáda

foto: pořadatel akce

Příznivci analogové fotografie se dočkali. Po dvaadvaceti letech se uzavírá kruh a otevírá se nová Lomography Ambasáda. Kde jinde, než kde to vše začalo. V Praze!
 
Obchod a galerie Analogue otevírá oficiální Lomography Embassy Store. Jde o jedno z míst, ve kterých se po celém světě sdružují milovníci fotografování na film. Lomography Ambasády fungují nejen jako obchod, ve kterém si můžete pořídit fotoaparát, příslušenství, či si nechat vyvolat film. Působí především formou foto klubů. Fotografové se zde setkávají, diskutují o své tvorbě a pořádají workshopy různých zaměření.
 
Pražská ambasáda je jedinečná svými prostory, které rozšiřují její možnosti. Nachází se ve Vlašské ulici č. 10. Kromě prostor obchodu zde naleznete galerii nebo první veřejnou temnou komoru. Lomography Ambasáda je situovaná na malebné Malé Straně, přímo mezi ambasádou americkou a německou.
 
Komunita lomografistů se v České republice v posledních letech výrazně rozšiřuje. Stále více lidí touží po uvolněné fotografii, která se odprošťuje od všech nároků na dokonalost digitálního světa. Právě tato skutečnost byla hlavním impulsem k otevření ambasády.
 
Jde ale také o uzavření kruhu vývoje současné analogové fotografie. V roce 1991 se do Prahy vydala na výlet skupina vídeňskch studentů. Ti v jednom malém bazaru na Staroměstském náměstí objevili fotoaparát LOMO LC-A. Učaroval jim natolik, že rok poté odjíždějí do Ruska uzavřít kontrakt se společností LOMO a začínají znovu vyrábět některé z fotoaparátů. Lomografie se dočkala obliby a díky tomu se stále rozvíjí o nové fotoaparáty, příslušenství a techniky.
 
Otevření pražské Lomography Ambasády tedy neznamená konec příběhu. Naopak jde o významnou událost, díky které se otevírá mnoho nových příležitostí fotografům v České republice. Slavnostní otevření se koná v pátek 23. května v 19 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program. Dress code byl zvolen tématický v návaznosti na historii lomografie, tedy 90. léta. Ten, kdo přijde oblečen v tomto stylu, získá malý dárek.
 
Lomography Embassy Store – Prague
Vlašská 10, Malá Strana, Praha 1
Tel.: +420 603 530 035
 
w/ www.analogue.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.