Share |

V Moravské Třebové je od 29.6. festival současné fotografie

foto: pořadatel akce

Letošní ročník festivalu poprvé začal outdoorovou výstavou 12 plus 12 Lucie Robinson a nadace DebRa. Všechny další výstavy budou patřit výrazným osobnostem současné české fotografie. V den slavnostního zahájení festivalu 29. června 2013 se budou konat besedy, na kterých se osobně, tyto osobnosti představí. Patří mezi ně např. Jiří Thýn, Viktor Kopasz nebo Michal Šeba.
 
Vystavovat bude také významný fotograf Pavel Baňka a studenti ateliéru fotografie, který tento autor na univerzitě v Ústí nad Labem vede. Kromě kurátorského výběru vystavujících profesionálů se do Fotofestivalu Moravská Třebová zapojí místní úřady, kavárny i farní kaple. Tato místa jsou věnována výstavám ostatních zájemců, kteří zde vystavují svou vlastní tvorbu.  
 
V sobotu 29. června od 13.00 proběhnou dva fotografické workshopy. Jeden z nich povedou studenti katedry fotografie pražské FAMU. Provedou posluchače procesem zvětšování vlastních negativů na reálnou fotografii, kterou si pak každý odnese s sebou. Výstavy potrvají do 21. srpna 2013.
 
Součástí festivalu je dlouholetá soutěž Salon na šňůrách. Vyhlašuje se dopoledne v den zahájení na místním zámku. Internetová soutěž má uzávěrku v pátek 28.6.2013. Výsledky obou soutěží vyhlásí moderátor v rámci programu a posléze budou uveřejněny na www.fotofestivalmt.cz.
 
Program festivalu naleznete na www.fotofestivalmt.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.