Share |

V Brně mají Týden výtvarné kultury. Polepili zastávku

foto Tom Stupka

Slyšeli jsme, že v Brně je zastávka polepená papírky a že je to součást něčeho většího.
Ptali jsme se našich čtenářů, oč jde. Nasměrovali nás na akci jménem Týden výtvarné kultury, která právě probíhá. Kontaktovali jsme její organizátory, aby nám řekli víc.
Tohle jsme se dozvěděli:
 
TÝDEN VÝTVARNÉ KULTURY 3
Koordinátor: Katedra výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity
Partneři: Dům umění města Brna, Moravská galerie v Brně, Muzeum města Brna
Termín: 12. – 18. března 2012 v brněnských výstavních institucích
 
 
Muzea, galerie, vysoké školy a další instituce se z podnětu Masarykovy univerzity spojily a v Týdnu výtvarné kultury společně nabízejí diskuse, přednášky i další programy. A těší se na Vaši návštěvu této originální brněnské kulturní akce!
„Nejen v Brně probíhají v posledních měsících dramatické diskuse o principech podpory kulturních institucí a uměleckého života z veřejných prostředků. Z historie máme dostatek poučných příkladů, které potvrzují nenahraditelnou hodnotu a společenský význam umění. Výtvarná díla z minulosti i současnosti jsou všude na světě určitým zrcadlením doby i základním bohatstvím, za jehož krásami se vydáváme do muzeí a galerií. Ale umíme naslouchat tomu, co svými díly umělci sdělují? Týden výtvarné kultury jako společná akce brněnských institucí je příležitostí pozorněji se soustředit na obrazy, diskutovat o nich nebo aktivně prožít některou z tvůrčích dílen.“ (Radek Horáček) 
Akce je připomínkou odkazu Igora Zhoře, teoretika umění (9. 3. 1925 - 28. 11. 1997)

  •  

Zúčastněné instituce: Galerie TIC, Moravské zemské muzeum, Wannieck Gallery, Galerie Aula FaVU VUT, Galerie Černá linka Pedagogické fakulty MU, Divadlo Reduta, Muzeum romské kultury, Café Práh, ZUŠ Jaroslava Kvapila aj.
Podrobný program na www.tvk-brno.cz, na www.fb.com/tyden.vytvarne.kultur


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.