Share |

Unikátní projekt českého hudebního nadšence: Mapa turné kapel!

Radek má rád muziku a rád za ní i vyrazí do ciziny. Vymyslel si vychytávku a dal ji k dispozici všem na webové stránce Musive - jinak docela hezkém hudebním blogu. 
Jedná se o mapu koncertních turné kapel - takže se jednak můžete podívat, kde vaši oblíbenci hrají, jednak se lze kochat grafickou podobou věci znázorňující její přesuny. Dejme slovo přímo autorovi:
 
Jsem hudební fanoušek, který si místo letní dovolené u moře v Chorvatsku koupí lístek na hudební festival (ideálně taky u moře) :) Rád za hudbou cestuji a spojuji to tak s návštěvou nových míst.
 
Tours vznikly hlavně z mojí lenosti. Sama víte, že existuje spousta webů, na kterých najdete data koncertů, prodej lístků, různé kalendáře, ale všechny mi přišly až moc komplikované na to, co jsem já chtěl - rychle a efektivně zobrazit trasu kapely bez toho, aniž bych se musel někde zdlouhavě proklikávat. Navíc, když vidím trasu nakreslenou na mapě, je to pro mě uživatelsky příjemnější, než když vidím pouze data a města.
 
Celý projekt vznikl v mém volném čase. Co se týče programování, tak jsem oprášil znalosti ze školy a s testováním mi pomáhali kamarádi a přítelkyně. Přišli s několika výbornými nápady, které pomohli dostat web o kousek dál. Rozhodně je to spíš projekt pro fanoušky než business - nechci to zaplácat reklamou. Je to rychlý, jednoduchý, použitelný a takový to i zůstane.
 
Na papíře mám již seznam několika dalších vylepšení, které chci v brzké době dodělat, ale záleží jak mi to čas dovolí. Některá zaberou víc času, jiná jsou rychlovky. Je to dost dynamické.
 
Zkuste si to sami - zadejte jméno svých oblíbenců na stránce Musive.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.