Share |

Týden hrdosti LGBT. Dnes startuje Prague Pride

foto: pořadatel akce

Ve dnech 7. až 13. srpna se v Praze se koná festival Prague Pride. Podle pořadatelů je jeho záměrem přispívat k prosazování tolerantní občanské společnosti, boji proti homofobii a ke zvýšení povědomí veřejnosti o lesbické, gay, bisexuální a transgender (LGBT) komunitě v České republice. Každoročně vzbuzuje festival kontroverzi a vybízí k diskuzi.
 
Zlepšuje každoroční festival toleranci k homosexuálům a transgender jedincům ve společnosti nebo jde spíše o přehnaný tlak na celkem už tolerantní společnost? Je v České republice stále aktuální problém s homofobií? Nevede průvod spoře oblečených osob v kožených doplňcích spíše k pohoršení, navíc když jsou na festivalu často i děti?
 
Debata se uskuteční 10. srpna od 16 hodin v Paralelní Polis, Dělnická 43, Praha 7
 
Hosté diskuze:
Luboš Zálom: Objektivista (následovník filosofie Ayn Rand) a nezávislý publicista. Jeho tématem je svoboda a přirozená práva. LGBT agendu považuje za překrucování pojmu „právo“.
Pavel Matějný: Nacionalista, člen spolku Národní obroda s odmítavým postojem k Prague Pride. V roce 2016 byl organizátorem protestního pochodu proti Prague Pride.
Urza: Anarchokapitalista, libertarián, autor věnující se svobodě jednotlivce.
David Mařák: Prezident spolku Charlie, který se zaměřuje především na gay, lesbické, bisexuální, asexuální a transgender jedince a zajišťuje platformu pro setkávání, zábavu, řešení společných problémů a jejich práva nebýt diskriminován.
 
Vstupné na přednášku je dobrovolné. Sledovat ji můžete také ze streamu, který bude zveřejněn v události na Facebook.
Svou účast za redakci můžete potvrdit na emailu media@paralelnipolis.cz nebo na telefonním čísle +420 777 727 372.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.