Share |

This Town Needs Guns přijedou na Sedmičku

repro k akci

TTNG se dali dohromady v univerzitním městě Oxford koncem roku 2004. První větší úspěch přišel až v roce 2006 společně s jejich turné po ostrovech, kde se kapela těší velké oblibě. První eponymní album spatřilo svět v roce 2008 a obsahuje 8 písní v čele s hitem 26 Is Dancier Than 4. Druhé album z roku 2009 pojmenované Animals (co skladba, to jméno jednoho zvířete), bylo přijato vřele jak na domácí půdě, tak ve světě. To nakoplo TTNG k celosvětovému turné a intenzivnímu koncertování, které trvalo s pauzami celé 3 roky. Kapela hrála na festivalech jako SXSW Music 2010(US), Soundwave 2011(AU) nebo Arabaki Fest (JAP).

V roce 2011 odchází z kapely kytarista a zpěvák Jamie Cooper a kytarista Stuart Smith, oba z důvodů založení rodin. Z původní sestavy, tak zůstávají jen bráchové Tim a Chriss Collins, kteří stáli u samotného zrodu kapely. V roce 2012 přichází do kapely Henry Tremain z the Pennies, aby se usadil na postu kytaristy/zpěváka. O tom, že to byla pro kapelu nejlepší možná náhrada jste se mohli přesvědčit už v květnu 2012, kdy tu TTNG hráli poprvé.
V těchto dnech vydávají TTNG na labelu Sargent House nové album nazvané 13.0.0.0.0. Celé je k poslechu zde:
http://www.purevolume.com/news/this-town-needs-guns-13.0.0.0.0-premiere

TTNG ve své muzice propojují rytmicky a kytarově složité postupy math-rocku s výrazným, čistým a melodickým zpěvěm, což je kombinace označovaná také jako math-pop. Hudebně jsou TTNG spřízněni s kapelami jako Maps & Atlases, American Football nebo Cap'n Jazz.

Birthmark (aka Nate Kinsella, US)

Solový projekt Nata Kinselly, Birthmark je jeden z mnoha hudebních počinů, na kterých tento newyorčan pracuje. Mezi jeho nejvýznamnější projekty patří kultovní kapela Joan of Arc, Make Believe, Mata Hari a
Decembers Architects.

This Town Needs Guns (UK) & Birthmark (aka Nate Kinsella, US)
10. února 2013 / 20:00 / 007 Strahov, Praha

http://www.klub007strahov.cz/

This Town Needs Guns - I'll Take The Minute, Snake (LIVE)
http://www.youtube.com/watch?v=wb7SvRMt724

Birthmark - Big Man
http://www.youtube.com/watch?v=SWppG1VRq90


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.