Share |

Silver Rocket benefit pro Sedmičku

 

17. prosince vás na Sedmičce čeká hned několik událostí: křest dvou dost možná hodně očekávanejch desek, koncert jedný pozoruhodný nový kapely, svatej Santorrus se stromečkem, dárkama a svojí nepostradatelnou placaticí vodky. A hlavně: všechny peníze jdou stejně jako před rokem pro Sedmičku. Takže – jaký jsme?

Událost jedna: Budete si moct pořídit novou desku Lyssy – a tady snad už ani neřikáme konečně. Jejich nový album se jmenuje "El Clásico" a vychází jako 12" vinyl a download. Je vůbec možný, že tyhle ztroskotanci a samozvanci vydávají teprve DRUHOU desku??? V době, kdy každá přiblblá kapela přichází ve druhým roce existence s dvoualbem a ve třetím s Best of..., se Lyssa rozvážně rozkročila, urovnala si míč, rozběhla se, zamířila – a vyslala na branku smrtící projektil. "El Clásico" je živá hmota, Lyssa má na týhle desce chapadla, písty a žíly v plný permanenci. Neuvěřitelnej obal (fakt se to musí vidět) a muzika z temný džungle vašich nejtajnějších animálních sklonů. Společenský konvence stranou: v tomhle se můžete rejpat jako prase rypákem v bahně. Jsme v tom všichni spolu.

Událost dva: Budete si moct pořídit novou desku Fetch! Tyhle chlapi jsou pro Silver Rocket pravý požehnání. Všechno je správně. Skvělá muzika, kterou na nový desce prezentujou takovým způsobem, že vám to přibije čelist někam na podlahu. Tři silný a výrazný osobnosti, s kterejma je radost kdykoliv prohodit pár slov. Fetch! se nikdy nikam necpali, nikdy nikam nespěchali, nikdo o nich nepsal jako o nějaký naději nebo co, o co se nepostarali sami, to nikdy neměli. Tohle všechno z nich dneska dělá jeden z naprosto nepostradatelnejch stavebních kamenů Silver Rocket, a my jsme za to moc a moc rádi. Jejich nová deska má navíc úchvatnej název – "Parfum et Koteka" – a vychází stejně jako Lyssa jako 12" vinyl a download.

Událost tři: Považujeme za naší povinnost zbystřit, kdykoliv se objeví něco pozoruhodnýho – a tentokrát máme možná kapitální úlovek. Kapela, kterou nikdo neznáte, protože toho zatim moc nenahráli. Kluci, který považujou muziku, na který jsme vyrůstali my, za retro starší generace, ale to jim nebrání, aby hráli tak, že jen čumíme. Co jsou pro nás Doors, Queen a Kiss, to jsou pro ně Sonic Youth nebo The Cure. Nenechte si ujít Raketoplán!

sdsm4RHJkas Událost čtyři: Santorrus, Vánoce, dárky, teplý slovo, blízkost milejch lidí, chvilka klidu a pozornosti pro lidi, který se potkávaj na koncertech, to všechno s kulisou Run DMC. Na tuhle už snad tradici (počtvrtý?) jsme fakt pyšný. Osvědčenej model bude zachovanej: přineste dárek nebo dárky, položte je pod stromeček, bude jich tam hromada. Až přijde správná chvíle, Santorrus se dá do práce a prozřetelnost vám jeho prostřednictvím dá do rukou přesně ten dárek, kterej si přejete.

Událost pět: Celá akce má především sloužit jedný důležitý věci – podpořit Sedmičku, aby nám ještě dlouho vydržela. Je asi zbytečný opakovat pořád dokola to samý, podívejte se třeba, co jsme na tohle téma psali před rokem, platí to pořád stejně. Ten malej sklep v bizarnim prostředí strahovskejch kolejí je mnohem důležitější, než to vypadá. Přesnějc řečeno: to neopakovatelný jsou lidi, který ho vytvářej nebo přispívaj k tomu, že pořád nějak funguje. Všichni asi vnímáme, že současná doba se s nikým nemazlí – a o to důležitější je, abysme si čas od času uvědomili, jak je super, že tenhle klub pořád existuje. Všechny peníze zůstanou 17. prosince na Sedmičce.

Praktický věci: budeme rádi, když přijdete brzo. Začínáme už v 19.00!!! Těšíme se na vás, rádi bysme vás všechny viděli u baru co nejdřív, stejně si nikdy nestihnete všechno říct. Otevřeno bude brzo, přijďte, dejte si nějakej drink, pokecejte s nejlepšíma barmanama na světě, třeba zrovna tenhle den potkáte někoho, kdo vám změní život. A navíc program začne fakt brzo – a tenhle večer nejsou žádný předkapely a hlavní hvězdy. Na pódiu to bude jiskřit chvíli po sedmý. Vstup: sto padesát.

Pokud vás nedorazí taky sto a padesát, tak končíme, jdeme do penze, seremenato. To už totiž nepomůžou ani ty Lourdy.

LYSSA, FETCH!, RAKETOPLÁN

start 19.00, vstup 150 Kč

http://www.silver-rocket.org

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.