Share |

Tomáš z Manchesteru: Nebojte se podnikat v cizině

Manchester / foto JK

Náš čtenář Tomáš žije v Manchesteru. Tvrdí, že život v Británii je fajn.
Jak zemi vnímá a co by poradi lidem, kteří se do ní chtějí stěhovat? Přečtěte si jeho pohled na věc.

Zajímaví jsou tu především lidé. Ve městě jako je Manchester potkáte na ulici, v galerii nebo nákupním centru či job centru, hned několik různých národností a lidských ras - Asiaté, černoši i běloši.  Angličané všech ras jsou podle mě velice vstřícní lidé, asi také proto, že jsou velice vzdělaní a hodně cestují.

Tradice je taková, že jezdí dvakrát do roka na dovolenou. Zřídkakdy ale zavítají do Čech, asi i proto, že radši volí jižnější země pro jejich klima. Českou republiku tu znají převážně z dob Československa. 

 
Pro našince žijícího ve Velké Británii má tato země jen samá pozitiva - rozmanitost, krajina i podnebí (teplota v listopadu neklesá pod 10 stupňů během dne) jsou příjemné. Tento ostrova je podle mě svou polohou předurčen k rozkvětu.
 
Našinec, který by měl v úmyslu vlastnit hospodářskou farmu, se musí připravit na  boj s konkurencí. Tento obor podnikání je totiž ve Velké Británii tradiční a vlastněný z velké většiny anglickým kapitálem a místními rodinnými klany. Ovšem pro založení firmy a nákup pozemků nemusíte najímat  právnickou firmu. Tento postup je ve Velké Británii velice pružný, je velice nakloněná novým podnikatelským aktivitám.  
  
Vhodné zázemí pro podnikání je dáno i velikou urbanizací. Tomu odpovídá i infrastruktura, silnice a dálnice té největší kvality. K tomu můžete přičíst vstřícnou městskou radu a veliký počet obyvatel na nevelkou rozlohu a dostanete další dobré důvody pro založení vlastního byznysu.
 
Informace pro vaše podnokání i život doporučuji hledat třeba na portálu veřejné správy http://www.direct.gov.uk/en/index.htm- je přehledný a obsažný.
 
Teď už jen aby vyšlo počasí...

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.