Share |

Tipy na Třeboň

Kat v zámeckých kasematách

Třeboň je malebné město v Jižních Čechách, které mnohým asociuje především kapry. My jsme prozkoumali, co tam kromě pomalých ryy můžete potkat, a máme pro vás pár tipů...
 
Lázně. Třeboň je lázeňské město a můžete si snadno zamluvit obvyklé procedury v lázeňských hotelích. Mají tu také bazén se slanou vodou.
I běžné hotely ve městě mívají wellness centrum, kde vám za přijatelné ceny nabídnou masáže, kosmetiku, pedikúru atakdále. Udělejte si radost.
Rybník Svět. Pokud je počasí na koupání, půjčte si lehátka, dejte si je k některému zmalých průseků u vody a uživejte - místa je hodně a proto nebudtee mít na hlavě další lidi.
Pivovar. Pokud jste pivaři, zajděte sem, pokud vám zlatý mok nechutná, navštivte spíš přilehlý park.
Zámek. Hezký, rozlehlý (100 obytných místností) a dobře udržovaný. Doporučujeme prohlídku kasemat s katem a psí kuchyně. Přilehlý park je milé místo na relax. Paráda.
Kde se najíst? To už není tak jednoznačně pozitivní - stejně jako u ubytování tu občas potkáte místa sázející spíše na to, že sem chodí cykloturisti, kteří snědí cokoli a brzy odjedou. Na náměstí je několik průměrných podniků, které nejsou ani moc skvělé, ani levné. Ale našli jsme: Tradiční, těžkou, ale velmi dobrou krmi servíruje Krčma u Kellyho. Najdete ji v zámeckém areálu, v podzemí. Mají velice dobré pivo a několik lokálních specialit - skvělá je cmunda se zelím, za 67 korun dostanete dokonale udělané tradiční jídlo kombinující domáckou chuť brambor a svěží poctivé zelí tak, jak má být.
Kam večer? Kino na náměstí. Zhýčkaní návštěvníci biografů v Praze a Berlíně jásají: pohodlné, klimatizované zařízení se řadami daleko od sebe, takže máte super místo na nohy. Dovnitř si můžete vzít pití z přilehlé kavárny. Dobrý program - při naší návštěvě běžel dokument o Amy Winehouse. Pak si dejte večerní procházku městem, nebo zajděte k vodě a zírejte na hladinu. Třeboň je prima.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.