Share |

Tip na výstavu: Atribut v Hybernské 4

foto: pořadatel akce

Nejmladší generace českých umělců vystaví svoje díla v nedávno otevřeném kulturním centru v Hybernské 4. Tématem výstavy je „atribut“, který najdeme v jejich dílech v různém poddání – od řemeslné techniky až po současné trendy. Vernisáž se koná v úterý 15. srpna od 19 hodin a výstava potrvá až do 15. září.
 
Atribut není pouze svatomartinská husa nebo jiný předmět svatých, je to jakýkoli charakteristický znak, nezbytná vlastnost, a právě tuto zapomínanou definici se výstava snaží připomenout. Návštěvník může shlédnout díla osmi mladých talentů, která kromě konceptu oplývají i kvalitní řemeslnou technikou, a tak jsou bohatá na mnohem více atributů, než je u současných trendů normální. Zároveň jsou v prostoru rozvržená tak, aby každý mohl mezi nimi hledat a porovnávat atributy nejrůznějšími způsoby. K vidění jsou jak ikonická, tak dosud nevystavená nebo pozapomenutá díla, na jejichž základě nakonec výstava pokládá otázky: Měli bychom zařadit atribut zpět do našeho slovníku? Jak a kvůli čemu se dokážeme orientovat napříč uměleckou scénou? A jaký vliv mají na autorskou tvorbu média?
 
Vystavující umělci: Petr Bardaševský, Kateřina Čápová, Lenka Falušiová, Tomáš Honz, Ivana Mrázková, Leoš Suchan, Klára Sedlo a Karolína Šulcová
 
Kurátor: Jan Čejka / www.jancejka.com
Hybernská 4, Praha 1
Pořadatelé: Jcejka gallery, Hybernská ožívá, Studentská Hybernská
 
V Hybernské 4 vzniká ve spolupráci magistrátu a FF UK nový kulturní a vzdělávací kampus v centru. Od jara se v něm pořádají jak výstavy, promítání letního kina, koncerty, tak i mimoumělecké aktivity v podobě bleších trhů a přednášek na aktuální témata.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.