Share |

Tip na výlet: Jindřichův Hradec a okolí

Jeden z mnoha podivuhodných domů poblíž náměstí v JH, foto JK

Jindřichův Hradec je jedno z nejpůvabnějších českých měst. Jeho historické centrum vás nadchne a v okolí najdete další místa, která jsou nanejvýš okouzlující (/fb fotoalbum/).
 
JAK TAM JET
Auto i vlak mají své výhody. Náš tip je vlak - první třída, z Prahy je to s přestupem ve Veselí nad Lužnicí, s trochou štěstí najdete starý vagon s otvíracími okny a utěšenou krajinu u dráhy si tak užijete skvěle a i s větrem v obličeji.
 
CO VIDĚT
Historické centrum je jak z pohádky. Jednak náměstí, jednak hrad a zámek - velice rozlehlý komplex budov různého účelu, ze kterého můžete radostně koukat na jihočeskou krajinu a říkat si, v jaké krásné části světa žijeme.
 
KDE SPAL HAVEL
Kde nocovat? Pokud máte auto a peníze, doporučujeme zajet si pár kilometrů so lesního hotelu Peršlák - nad dvěma apartmány se skvějí tabulky, že zde nocovali i pánové Tigrid a Havel. Hotel má k dispozici pláž, gril, vonnou loučku s lehátky a slunečníky, terasu a je uprostřed přírod,y takže vám k ranní kávě zazpívá ptactvo. Doporučujeme mezonetové apartmány v nejvyšším poschodí.
 
OKOLÍ?
Poblíž JH najdete hned několik zajímavých bodů (doporučujeme jet sem na dělší čas než je jediný den), dostupných také na kole. Dobrodružně vypadá zřícenina Kozí hrádek, omalovat hrnky můžete v Maříži, na příjemný festival i na prohlídku historického centra vydažte do Slavonic, Červená lhot ataky není úplně od věci.
 Méně známou, ale nejvce ohromující zastávkou široko daleko je pak klášter u Nové Bystřice - prohlídku si domluvte předem u rodiny Havlíčkových žijící hned naproti klášteru, 602 703 007. Co uvidíte, vám vezme dech.
Chcete vidět ještě víc a máte auto? Tábor s krásným náměstím, katakombami a pár vyhlášenými restauracemi taky není tak daleko.
Tuhle část země vřele doporučujeme! A pokud už nevíte, co by, vyražte do Rakouska, z JH je to nedaleko.
 
 
 
www.jh.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.