Share |

Tip na pondělí: Kurt Vile v LMB

Foto: archiv pořadatele

 
S novým albem Wakin on a Pretty Daze se do Prahy vrací americký kytarista Kurt Vile s doprovodnou skupinou The Violators. Jeden z nejnadějnějších písničkářů současnosti přináší zdravý závan minulosti, šedesátá léta jasně připomene i jeho bujná hříva. Nadšený hudební tisk ho bez okolků rovnou přirovnává k takovým jménům hudební historie, jako jsou Neil Young, Lou Reed nebo Bruce Springsteen, a dlužno dodat, že jeho uvolněné a přirozeně hitové písně tomuto zdánlivě odvážnému tvrzení dávají za pravdu. Výtečně přijaté album Smoke Ring for My Haloz roku 2011 připomene nejen zmíněné rockové velikány, ale také zlaté období amerického alternativního rocku na začátku devadesátých let minulého století. Kurt Vile předskakoval na comebackovém turné Pavement, ale doby, kdy zahříval pódia pro slavnější kolegy, jsou dávno minulostí. Nová deska vyšla 9. dubna na věhlasném labelu Matador a již dopředu byla avizována jako jedna z událostí letošního roku. Kurt Vile ji představí také na významných evropských festivalech Primavera Sound a Field Day. Spolu s Kurtem Vilem a The Violators vystoupí v pondělí 17. června v pražském Lucerna Music Baru Please The Trees se stále ještě aktuálním albem A Forest Affair.
 
Vstupenky v hodnotě 300,- Kč jsou v prodeji od pondělí 4. března v předprodejních sítích Ticketpro, Eventim, Ticketstream a Ticketportal (+ obvyklé poplatky), v pokladně Lucerna Music Baru a v obchodě Rekomando bez poplatku. Zbylé vstupenky budou v prodeji v den koncertu na místě za 400,- Kč.
 
Speciální akce s Full Moon magazínem – do 16. května je možné pořídít v jednom balení roční předplatné Full Moonu a vstupenku ne koncert Kurta Vilea. Cena za obé je 699,- Kč, kontaktní adresa chci@fullmoonmagazine.cz .


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.