Share |

Tip na mixér: The Boss

foto: Catler

Zdravý životní styl v kanceláři nevysedíte. A zajít si večer na pár drinků do baru je sice dobrý relax, ale vašemu tělu to nijak zvlášť nepomůže. Chcete-li opravdu žít zdravě, tak se pohybu, cvičení a sportu prostě nevyhnete. Ať už jste vyznavačem jógy nebo chodíte cedit pot do posilovny, je potřeba udělat ještě další krok – poskládat si svůj jídelníček tak, aby byl pestrý a obsahoval chutné ale zároveň zdravé pokrmy.  
 
V obchodech kamenných i online si dnes můžete koupit spoustu „hotovek“. Dáváte-li přednost vlastní přípravě a chcete mít stoprocentní jistotu, že víte, co jíte, určitě se neobejdete bez pořádného profi mixéru. Experimentální povahy si s ním přijdou na své při vymýšlení receptů na originální smoothie, milovníci tradiční kuchyně se vyřádí u omáček, salátových dresinků a polévek. Kvalitní jídelníček si s jeho pomocí připravíte snadno pro sebe i pro celou rodinu.  

Pokud plánujete mixér používat často, vyberte si opravdu bytelný kousek, jako je například profesionální mixér Catler BL 9010 the Boss. Každá potravina vyžaduje jinou rychlost zpracování: míchání je vhodné pro jemné potraviny, zatímco nejvyšší rychlosti jsou ideální pro mletí ořechů, obilí a semínek. S tímto „šéfem“ vybaveným 12 elektronickými rychlostmi volně přecházejícími od míchání po mletí vám to půjde úplně samo.
 
Profesionální mixér je rovněž vybaven 6 programy s vlastní naprogramovanou rychlostí, dobou zpracování a automatickým vypnutím. Mimo standardních programů drcení ledu, přípravu smoothie i zeleného smoothie nabízí i speciální programy na přípravu mražených dezertů, polévky nebo program automatického čištění dna nádoby a nožového systému.
 
Pro zpestření vašeho jídelníčku nabízíme pár vyzkoušených tipů od Evy Vrabcové Nývltové naší reprezentantky a olympioničky.
 
Snídaňová pochoutka
Ingredience:
1 jogurt
6 jahod
1 banán
Hrst mandlí
Sirup agáve dle chuti
Ovesné vločky
Mandlové mléko
 
Postup:
Oloupeme banán, očistíme jahody a spolu s jogurtem, ovesnými vločkami a několika mandlemi vložíme do mixéru. Dle chuti přidáme agávový sirup a mléko na zředění.
 
Dýňová polévka
Ingredience:
2 lžíce másla
1 dýně Hokkaidó
1 větší cibule
1 stroužek česneku
350 ml vody – případně zeleninového vývaru
Sůl a pepř
Dýňová semínka, dýňový olej, zakysaná smetana
 
Postup:
Cibulku a česnek nakrájejte na kostičky. Dýni omyjte a rozkrojte na polovinu. Semínka vydlabejte a dýni nakrájejte na menší kousky. Vše vložte do mixéru, přidejte máslo, sůl a pepř a zalijte vývarem, případně vodou. Zapněte program soup. Na talíři můžete polévku ozdobit zakysanou smetanou, dýňovým olejem a opraženými dýňovými semínky.
 
Exotické smoothie
Ingredience:
½ ananasu
1 mango
1 banán
Kokosové mléko
Hrstka piniových ořechů
 
Postup:
Ananas, mango i banán oloupete a nakrájejte na kostky. Vše vložte do mixéru, přidejte piniové ořechy a kokosové mléko dle chuti.
 
Doporučená cena Catler BL 9010: 15 990,-Kč


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.