Share |

Tip na knihu: Jídlo a pití v pravěku a středověku

 

 

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Magdalena Beranová 

edice: Mimo - humanitní vědy

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky.

Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.

Informace o knize

Doporučená prodejní cena: 495 Kč

V e-shopu www.academiaknihy.cz je se slevou 15 %.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.