Share |

Švec Zachariáš stěhuje dílnu do Prahy a přijímá nové lidi. Je tu dům Zacharias.

foto Zacharias

Už v začátcích našeho webu jste si u nás mohli přečíst o tom, jak krásné je ševcovské řemeslo a jak je dobře, když se boty dělají poctivě a ručně. Ševce Radka Zachariáše jsme znali léta a bylo a je fajn přihlížet tomu, jak jeho věhlas stoupá.
Jednomužná firma se zvětšuje a Zachariáš obeslal své příznivce dobrými zprávami. "V současné době prochází naše firma velkou změnou. Přijímáme nové kolegy a protože dílna na Felbabce už nám je malá, stěhujeme se do větších prostor.

Naším novým světem teď bude tento dům na Vrchlického ulici v Praze 5. Tohle už nebude obyčejná dílna. Chceme tady budovat naší značku. Je to dům ZACHARIAS."
Zajímalo nás, jak se to stalo a jaké to je, měnit směr k ambicióznějším cílům.
 
Kdy jste celou věc začal vymýšlet, jak a proč?
Plán na přestěhování dílny jsme začali promýšlet už tak před půl rokem. Už delší dobu totiž bylo jasné, že sami dva s kolegou Davidem nezvládneme narůstající množství zakázek. Mně se ale do velkých změn nechtělo. Jenže k tomu abychom se mohli rozvíjet, přijímat nové kolegy a zlepšovat nabídku svých služeb jsme potřebovali větší prostory.

Jak jste našli tenhle dům?
Hledali jsme několik měsíců a bylo to pro mě hodně těžké období. Neustále jsem zvažoval různé možnosti. Hledal jsem místo, které by bylo něčím zvláštní. Které by mě přesvědčilo, že právě tam bych měl strávit další období svého života. Místo, pro které budu ochoten obětovat své pohodlí. Těch požadavků bylo hodně a v podstatě žádný prostor nesplňoval všechny. Nic není dokonalé. Ten dům, který jsme si nakonec vybrali má má, z mého pohledu, víc výhod než nedostatků a čím déle se v něm teď zabydlujeme tím víc se mi líbí. Připadá mi, že téměř každý den objevíme nějakou novou příjemnou věc díky které mám tohle místo ještě víc rád. Například nedávno jsme našli kousek od nás, skoro za rohem, uprostřed krásného parku, restauraci kde výborně vaří. Polední přestávka je teď pro nás každý den velmi příjemným zážitkem. 

Kdo je váš nový spolupracovník?
Našeho nového kolegu jsme si nakonec vybrali z dvou desítek uchazečů, kteří odpověděli na náš inzerát na sociálních sítích. Je to mladý člověk, který před rokem dokončil studium na vysoké škole. Už několik let má práci s kůží jako svůj koníček. Myslím že je šikovný a učenlivý. Věřím, že se brzy zaučí a bude platným členem týmu. 

Kam směřujete teď?
Máme v plánu postupně přijímat další pracovníky až do takového počtu, abychom bez problémů zvládli výrobu zakázek v rozumném čase a mohli rozšířit nabídku služeb.

Už teď připravujeme koncept servisních služeb, které jsme sjednotili do čtyř komplexních balíčků.

Také začneme nabízet různé kurzy a workshopy. Pravděpodobně od nového roku.

 

www.zacharias.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.