Share |

Surfování láká čím dál víc Čechů a Slováků

foto Surf-trip.cz

Jízda na vlnách oceánů je jednoznačně nejoblíbenější novou aktivitů Čechů a Slováků. Mnozí z nich dokonce dávají surfování v zimě přednost před zimními sporty. Preferují především Francii, Španělsko, Dominikánskou republiku a ostrov Lanzarote. Tyto destinace má v letošní nabídce také nejstarší surfařská cestovní kancelář na českém a slovenském trhu SURF-TRIP.CZ. Ta kromě kurzů surfování nabízí i bohatý program, který klientům přiblíží destinaci, národní parky, sopky a lokální zvyklosti.

Surfařská sezóna de facto nekončí ani nezačíná. Se SURF-TRIP.CZ můžou zájemci o tento krásný sport trávit u oceánu téměř celý rok. První letošní kurz začíná už v únoru dvanáctidenním pobytem v Dominikánské republice.

Ubytování a program jsou zajištěny v méně turistické časti ostrova, daleko od klasických plážových resortů, v surfařském městě Cabarete. Právě sem se sjíždí surfaři a cestovatelé z celého světa, aby v autentickém prostředí místních obyvatel poznávali krásy Karibiku. Dominikánská republika navíc nabízí pomalé a poměrně jednoduché vlny vhodné pro začátečníky a mírně pokročilé surfaře. Chcete-li si užít surfování v průzračné teplé vodě a pod vedením profesionálních instruktorů zvolte si v únoru Dominikánskou republiku. Cena bez letenky s polopenzí začíná na 11.990 korunách.

Na březen a říjen jsou už tradičně naplánovány pobyty na sopečném ostrově Lanzarote. Bydlí se přímo na pláži, pět minut chůze od ideální začátečnické pláže Famara a deset minut od stejnojmenného městečka. Lanzarote každého návštěvníka uchvátí nejen skvělými podmínkami pro surfaře, ale také UNESCO chráněnou sopečnou krajinou a autentickou atmosférou života španělských rybářů. Cena pobytu bez letenky začíná na 5990 korunách. Vedle surfování účastníky čekají výlety za krásami a historií ostrova.

Červen a září 2013 patří už tradičně SURF-TRIPu ve Francii, na břehu Atlantického oceánu, v blízkosti surfařského městečka Hossegoru, tradičním místě konání vyhlášeného závodu světového poháru. Na místních plážích potkáte hvězdy evropského i světového surfingu, které zde trénují na nejlepších vlnách v Evropě. Ubytování je zajištěno v plážových bungalovech po čtyřech až pěti lidech deset minut od oceánu a na programu jsou výlety do okolí, včetně blízkého španělského San Sebastianu a lázeňského města Biarritz. Cena balíčku včetně dopravy, ubytování, výuky a zapůjčení surfařského vybavení je 13.900 korun.

Na letní prázdniny chystá SURF-TRIP.CZ už potřetí pobyt na španělském venkově, v malé vesničce Langre na úpatí hor Kantábrie. Propadnete zde nejen kouzlu klidného života, ale také písečných pláží chráněných skalnatými útesy. Bydlí se v surfové vile ve vzdálenosti 15 minut chůze od oceánu, kde si klienti můžou objednat jak samostatné ubytování, tak se zúčastnit týdenních až čtrnáctidenních pobytů s výukou surfování. Za noc zaplatíte 300 – 600 Kč.

Vyzkoušet surfování a na vlastní kůži poznat život surfařů se nejen na letní dovolené vydává čím dál tím více Čechů a Slováků. Cestovní kancelář SURF-TRIP.CZ (www.surf-trip.cz) na to reaguje nejenom rozšířením kapacit, ale také zvýšením nabídky destinací, individuálních služeb a doplňkových aktivit. V loňském roce odbavila přes tři stovky klientů, přičemž většina z nich jezdí

opakovaně, a to i několikrát do roka: „Surfování je prostě neskutečné! Měli byste vydat obrovské varování, jak moc je návykové. Jinou dovolenou než se surfem si už nedokážu představit,“ říká Marta Králová, která se v březnu 2012 účastnila surfového pobytu na ostrově Lanzarote.

Hlavním instruktorem SURF-TRIP.CZ je italský surfař Daniele Carlucci, organizaci má na starosti trojnásobná mistryně ČR a SR v surfingu Terezie Olivová. Její bratr Otmar je jedním z mála Čechů, kteří mají mezinárodní licenci profesionálního instruktora surfování.

„Učit surfovat národ, který žije na tisíc kilometrů od nejbližšího oceánu, bylo pro mne ze začátku velkou výzvou,” říká Daniele Carlucci. „Na začátku jsem sice nevěděl, jak mám principy surfingu a bezpečného pohybu ve vlnách vysvětlovat lidem, co nepoznají ani příliv od odlivu, teď už ale vím, že pro Čechy i Slováky je kurz surfování především zážitkem. Chtějí si odpočinout v duchu odlišného a exotického životního stylu, kdy rytmus dne neudávají mobil, diáře a mítinky, ale vítr, oceán a slunce,“ dodává Carlucci.

Přihlásit se na jednotlivé týdny můžete už nyní, a to na adrese www.surf-trip.cz.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.