Share |

Superhrdinky bez domova představí své schopnosti a dovednosti

foto: pořadatel akce

Nějak příliš často jsou lidé bez domova nahlíženi skrze to, co nemají, co jim chybí – domov. Málokdy však pátráme po tom, co naopak umějí, v čem mají navrch, a v čem jsou dobří a dobré.
 
Linda umí skvěle tančit a miluje africké bubny. Jana přišla s receptem na už legendární veganský závin. Helča čte z ruky a Zuzka je veterinární technička a pečuje o zvířata.  Ženy bez domova toho ale umějí mnohem víc. Vaří, pečou, zpívají, hrají divadlo, uklízejí, umí tančit, veřejně mluvit, organizovat, sázet stromy, sbírat zapomenuté knihy, pečovat o druhé, pomoci tam, kde je potřeba.
 
Za maskou bezdomovectví se zkrátka skrývají SUPERHRDINKY dnešní doby! Mají superschopnosti, o nichž jsme dosud nic netušili. Dovedou si nalézt a udržet dovednosti, zájmy, koníčky i sny. Chtějí pracovat, a to i přestože se třeba stěhují z azyláku do azyláku, z ubytovny na ubytovnu, když ráno vstávají v pokojích s dalšími třemi a více nocležníky, když stojí fronty na toaletu a koupelnu, ale i když jsou na ulici, nebo když každé ráno musejí opouštět dveře nocleháren.
 
Proto se pořádá slet SUPERHRDINEK BEZ DOMOVA, kde můžete jejich superschopnosti a superdovednosti poznat na vlastní oči a zažít na vlastní kůži. Narazíte tady např. na superhrdinky pod pseudonymem DVĚ GRÁCIE, co vám připraví sladkou a slanou svačinku. „Všechny v JAKO DOMA jsme naučily péct štrůdly a záviny. A věřte, pro nás je v tom velký rozdíl,“ říkají DVĚ GRÁCIE a superhrdinka Botička dodává: „Já vám zas vyčistím botky až do oslnivého lesku. Budou vypadat skvěle.“
 
SUPERHRDINKY BEZ DOMOVA                                                      
aneb OCHUTNÁVKA SUPERDOVEDNOSTÍ + KONCERT
KDY: středa, 30. července 2014, od 16.00
KDE: Bajkazyl na Náplavce
(pod Palackého mostem, Rašínovo nábřeží, Praha 2)
KDO/CO: SUPERHRDINKY bez domova představují své schopnosti a dovednosti
Koště show – tanec na počest všem, co si dovedou nalézt a udržet dovednosti, zájmy,   
koníčky i sny, třebaže jsou bez domova!
HUDBA live:
kapely Fakné a Cácory ...
... DJ Johana (of Kazety) a Kreaton DJs: Martin Tvrdý (ex-Bonus) a Hortenzie Vzteklá
 
http://jakodoma.org/
https://www.facebook.com/jakodomaos


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.