Share |

Slim Cessna's Auto Club zahrají po necelých dvou letech opět v Praze

foto: pořadatel akce

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB
[USA/ Alternative Tentacles/ Glitterhouse]
+ special guest:The Moonshine Howlers [USA/CZ]
 
středa 22. ledna ve 20:00
Lucerna Music Bar
Vodičkova 36, Praha 1
 
Slim Cessna’s Auto Club se vrací po necelých dvou letech na místo činu. Divotvorné seskupení z Denveru v Coloradu působí jako soubor duchů vyvolaných přímo z pověstí o hrdinech a desperátech Divokého západu, koncert v červnu 2012 v pražském Lucerna Music Baru tyto zvěsti definitivně potvrdil a v mnohém i překonal. Goth americana, country gothic, gothabilly, country-punk, ale třeba také soundtrack ke knihám Cormaca McCarthyho – to jsou jen jedny z mnoha přívlastků, jimiž bývá styl této démonické skupiny označován. Hymnické songy balancující mezi hlubokou rurální tradicí a punkovým přístupem, mezi upřímnou vírou a neustálým bojem s vášněmi. Slim Cessna’s Auto Club jsou právě v posledním stádiu příprav následovníka zatím posledního alba Unentitled, novinkavyjde někdy během jara 2014. Písně z něj ovšem skupinapředstaví již ve středu 22. ledna na koncertě v Lucerna Music Baru, stejně tak jako nové a zasloužilé skladby z nedávné kompilace SCAC 102, kterou vydal jejich nový evropský label Glitterhouse Records. Slim Cessna’s Auto Club se vrací do Lucerna Music Baru s pověstí jedné z největších koncertních atrakcí na současné scéně, účastníci minulého koncertu rozhodně vědí o čem je řeč. Publikum rozehřeje sebranka Moonshine Howlers, ve které muzikanty z kapel Queens of Everything, Rocket Dogz nebo Jonestown spojila touha hrát a bavit se jako Hank Williams III, Bob Wayne nebo právě Slim Cessna’s Auto Club.
 
Vstupenky v hodnotě 350,– Kč jsou v prodeji v pokladně Lucerna Music Baru a také v předprodejních sítích Eventim, Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal (plus obvyklé distribučnípoplatky). Na místě budou v den koncertu k dispozici za 450,– Kč.
 
www.slimcessnasautoclub.com
www.scrapesound.org
lucerna.musicbar.cz
 
SLIM CESSNA’S AUTO CLUB
"This is the country band that plays the bar at the end of the world!"- Jello Biafra
 
Slim Cessna’s Auto Cluboznačil magazín Spin je za nejlepší koncertní kapelu v Americe a  to, co předvedli na svém prvním pražském koncertě před necelými dvěma lety,toto tvrzení jednoznačně potvrzuje. Slim Cessna a Jay Munly, dva obrovsky charismatičtí frontmani se neustále přetahují o pozornost publika, jejich role nejsou nijak pevně určené, oba si dokáží svůj prostor obhájit a pohlídat. Vyšinuté kazatelství střídají zpěvné refrény, drtivé slovní eskapády odlehčují trylky countryvyhrávek. Slim Cessna’s Auto Club jsou vlastně spasitelé country music jako takové; díky svým stylovým výletům, vlivům punku nebo gothic rocku a nevyčerpatelné zásobě černého humoru zatím tuto poněkud prohnilou a zamřelou americkou klasiku drží elegantně a originálněnad vodou. Celý soubor doslova hýří bujarým nadšením a zběsilou energií, na koncertě v roce 2012 ani jeden z frontmanů  nevydržel na pódiu ani do konce prvního songu, chytlavé refrény halekali přímo z davu nadšených fanoušků.
 
Všechno to začalo na sklonku osmdesátých let. Tři mladí nadšenci (Slim Cessna, David Eugene Edwards a Jeffrey Paul Norlander) hrdě vyrazili z Denveru za slávou, ale moc dlouho to nevydrželo. Za rok a půl byli zpět, sdružení Bloodflower za sebou nechalo pouze jeden singl. Vyřazení Slima a vznik The Denver Gentlemen bylo otázkou několika málo dní, pro D. E. Edwardse šlo o milník na cestě k 16 Horsepower a Slimovi tahle rána taky jenom pomohla. Založení Auto Clubu a určující setkání s Jayem Munlym na sebe nenechali dlouho čekat. Právě interakce mezi těmito dvěma je jedním z nejdůležitějších prvků charisma kapely, právě toto setkání pomohlo vytvořit kult jménem Slim Cessna’s Auto Club. Dva někdejší spoluhráči sice celé soukolí uvedli do chodu, ale Edwards byl mnohem ambicióznější a hlavně rozený sólista, Norlander zase pábitel bez chuti do pravidelné práce. 16 Horsepower a Slim Cessna’s Auto Clubjsou dvě kapely, které definovaly denverskou scénu, prvně jmenované po rozpadu v roce 2002 nahradila nová formace Davida Eugena Edwardse Wovenhand, které jsme v ČR mohli také několikrát vidět.
 
Slim Cessna's Auto Clubpo pár letech a dvou albech vydaných vlastním nákladem zakotvili u Alternative Tentacles.Jello Biafra si je totiž i jako mnozí jiní pankáči totálně zamiloval. Munlyho vliv postupně rostl (vlastní hodně divná alba mu nestačí, přestože jich vedle učasti ve SCAC stihl vydat hned šest), průběžně a často se měnila sestava a řadová alba si drží stabilně velmi vysokou úroveň. Díky stále lepším a lepším a také vypjatějším koncertům získává skupina obrovskou pověst. Jižanskou vyšinutostí, náboženským fanatismem, pochmurnou atmosférou a hodně divným smyslem pro humor prosluly romány Cormaca McCarthyho a Slim Cessna’s Auto Club jsou naprosto stejného druhu. Dvacet let na scéně nijak neotupilo jejich ostří, každá jejich show je nabitá energií jako by měla být poslední a jejich hymnické songy oslovují ty nejtemnější zákoutí našich duší. Nové album je velice očekávané, pětice nových skladeb, které se objevili na zmíněné kompilaci “SCAC 102An Introduction For Young And Old Europe", vydané na labelu Glitterhouse Records, pouze notně podráždila nervy a libida jejich fanoušků. Spolu s kompilací vyšlo také DVD se záznamem z klubu Lion’s Lairv domovském Denveru. Jeden z nejlepších koncertních záznamů v posledních letech je velikým zážitkem, ovšem reálné setkání může v nejlepším případě pouze přiblížit.
 
The Moonshine Howlers, ojedinělá šestičlenná sebranka z kapel Queens of Everything, Rocket Dogz nebo Jonestown se rozhodla, že to vezme trochu jiným směrem. Chytlavý mix punku, country a bluegrassu okořeněný pravým americkým zpěvem. Kapela vznikla v roce 2011 a od té doby si prošla značným vývojem, jehož výsledkem je vydání desky “Hymns of Sin and Salvation". Písně jsou o chlastu, ženských, Satanovi, oběšencích a jsou plné sól na banjo, housle či foukací harmoniku.
 
Slim Cessna’s Auto Club – diskografie:
1995 Slim Cessna’s Auto Club, vl. náklad (2001 reedice, Alternative Tentacles)
1998 American Country Music Saved Her Life, vlastní náklad
2000 Always Say Please and Thank You, Alternative Tentacles
2004 The Bloudy Tenent Truth Peace, Alternative Tentacles
2005 Jesus Let Me Down, live album (2010 reedice, Alternative Tentacles)
2008 Cipher, Alternative Tentacles
2010 Buried Behind The Barn, Alternative Tentacles
2011 Unentitled, Alternative Tentacles
2013 SCAC 102An Introduction For Young And Old Europe, Glitterhouse Records
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.