Share |

Shooting Fashion Stars 2014 - místo pro zavedené i nové tvůrce

foto: Magda Žůrková

Jubilejní 10. ročník módní akce proběhl v pátek 25. 4. a zároveň tím otevřel nově zrekonstruované prostory budovy Mánes. Co tedy Shooting Fashion Stars, v čele s jeho ředitelkou Janinou Šlemínovou, po roční odmlce přinesl?
 
Největším rozdílem oproti minulým ročníkům byl výběr představených návrhářů. V minulých letech na mole předvedli své práce začínající oděvní designeři, kdežto letos byla součástí večera i přehlídka úspěšné Kateřiny Geislerové a retrospektiva Ivany Kaňkovské.
Vedle nich mohli diváci vidět díla mladých tvůrců z ateliéru módní tvorby na Umprum. V minulých letech byla tato akce soutěžní a vítěz se vybíral ze čtyř představovaných designerů. Od tohoto konceptu organizátoři tentokrát upustili, kvůli právě oné významné desítce.
 
Kolekce  kontrastovaly i svým obsahem. Futuristické modely Ivany Kaňovské jsou zaměřené hlavně na zajímavé a téměř nenositelné doplňky z lesklého kovu, které jsou ovšem velmi působivé. Modelky si k nim oblékly průsvitné šaty a overaly, ve kterých vynikla jejich dokonalá postava.
 
Jedenáct žákyň Pavla Ivančice se inspirovalo společným tématem Identita a ztvárnily toto zadání za použití rozličných technik a materiálů.
 
Jako poslední byla uvedena nová kolekce Kateřiny Geislerové, která je oblíbená i v Paříži, kde má svůj butik. Při pohledu na ženské a elegantní oblečení na mole bylo jasné, že Kateřina příliš neexperimentuje, ale zaměřuje se na svou klientelu.
 
Celou akci moderovala Veronika Ruppert, známá hlavně z Rádia Wave. Mezi jednotlivými módními přehlídkami se přítomní mohli o návrhářích více dozvědět z krátkých medailonků a poté i rozhovorů přímo na mole. Fakt, že ne všichni v publiku byli velkými módními fanoušky, dokazoval stále se zvětšující dav u baru. Jelikož byla neoficiálním tématem také Oslava, na závěr se diváci mohli pobavit i originálním tanečním vystoupením.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.