Share |

Anketa o módě a stylu: S návrhářkou značky Baby Olé Kristinou

foto: archiv Baby Olé

Módní návrhářka Kristina Petkovic pochází z Makedonie. V Česku žije ale už sedmnáct let. Ve svých mladých letech se její tvář objevila v modelingovém světě, stala se druhou vice miss v roce 1996. Už když se tehdy pohybovala na molech módy, myslela na to, že víc než předvádět, by si přála módu navrhovat. Jak už to u žen bývá, uběhl nějaký čas a Kristina se stala mámou. A začala hledat její vlastní pracovní cestu. Její děti ji přivedli zpět k původní myšlence - Kristina začala navrhovat! A rovnou dětskou módu! Nejprve pro své děti, pak pro jejich kamarády, až si její značka Baby Olé sama našla cestičku do celého dětského světa. Velkou podporu našla v rodině svého manžela, která vlastní třicet let textilní podnik. Kristina se s ním spojila. Od samého počátku, co značka Baby Olé vznikla, šije Kristininy návrhy její tchýně, zkušená švadlenka a spolu majitelka tohoto podniku.
 
Vaše definice módy a stylu? 
Móda je vlastně takové perpetuum mobile – scéna se mění, ale hráči jsou stejní. Styl je podpis toho, kdo za sebou zanechává svoji návrhářkou stopu.
 
Co máte nejraději na své práci? 
Podchycení myšlenky a nápadů, jejich uchopení a následné zhmotnění. Stále nové cesty do neznámých vod módy i materiálů.
 
Jak si dobíjíte baterky? 
Baterie mi dobíjí moje děti a můj manžel, který mě podporuje.
 
Co vás zaručeně potěší? 
Dětský úsměv. Povedený model. Maminky, které mi píší, že jejich děti s radostí nosí mou módu. Potěší mě, když jsme celá rodina pohromadě. Mám radost z toho, že mi moji přátelé pomáhají, podporují a stojí při mně.
 
Co děláte proti šedi?
Snažím se být osobnost... Není to vidět už z mého účesu? :-)
 
www.baby-ole.com
www.fler.cz/baby-ole


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.