Share |

Sezóna 2014/2015 Dejvického divadla je plná změn

foto: logo DD

Dejvické divadlo naplánovalo na sezónu 2014/2015 několik věcí trochu jinak. Tou nejdůležitější je, že po 18 letech opustil pozici uměleckého šéfa Miroslav Krobot a místo něj funkci přijal Michal Vajdička, který se souborem DD vytvořil úspěšné inscenace Ucpanej systém a Racek. Dobrou zprávou je, že Miroslav Krobot z DD neodchází, ale zůstává členem uměleckého souboru a bude hrát v inscenacích Ucpanej systém (Otec), Racek (Sorin) a v alternaci v inscenaci Brian (Frank). Novou členkou souboru se od 1. ledna 2015 stane Veronika Kubařová, která v DD nyní hostuje v inscenaci Racek (v roli Niny).
 
Ve čtvrtek 16. října 2014 bude mít po 14 letech od premiéry inscenace Lukáše Hlavici Bratři Karamazovi svou derniéru. Inscenace se dočkala 200 repríz, viděli ji nejen diváci v Praze, ale také v mnoha dalších českých a některých slovenských městech. Stala se inspirací pro film Petra Zelenky Karamazovi. V červnu se s repertoárem Dejvického divadla definitivně rozloučila inscenace Miroslava Krobota Oblomov.
 
Vzhledem k chystaným titulům DD lze nadcházející sezónu 2014/2015 označit za autorskou. První inscenaci sezóny začne 13. října se souborem Dejvického divadla zkoušet Jiří Havelka. Bude to už třetí spolupráce DD s tímto režisérem. Po inscenacích Černá díra (2007) a Wanted Welzl (2011) se jedná o další autorskou inscenaci, podruhé ve spolupráci s dramaturgem Karlem Františkem Tománkem. Scénografem tentokrát bude Jan Hubínek. Premiéra je naplánovaná na druhou polovinu prosince. Druhou inscenací sezóny plánuje Dejvické divadlo na jaro 2015. Na režijním debutu Ivana Trojana se autorsky podílí dramatik Petr Kolečko, v současné době je tento projekt v přípravné fázi.
 
DEJVICKÉ DIVADLO – ANTI.KVARIÁT
14. října 2014, tedy v den 22. výročí  DD, bude otevřen nový prostor divadlav místě, kde se až do loňska prodávaly knihy v antikvariátu. Prostor dostal název DEJVICKÉ DIVADLO – ANTI.KVARIÁT. DEJVICKÉ DIVADLO – ANTI.KVARIÁT bude sloužit především jako výstavní prostor s prodejem propagačních předmětů a materiálů Dejvického divadla. V souvislosti s vernisážemi výstav nebo významnými událostmi, které se budou i jinak k divadlu vztahovat, plánuje DD také příležitostné produkce. DEJVICKÉ DIVADLO – ANTI.KVARIÁT bude otevřen denně, běžný provoz bude zajišťovat Divadelní kavárna.
 
Jan Vlček: Z HOTELU DO DÍRY – filmové skici
První výstavou, kterou se zároveň DEJVICKÉ DIVADLO – ANTI.KVARIÁT otevře oficiálně, budou práce architekta a výtvarníka, který se podílel na dvou projektech, vzniklých ve spolupráci s Dejvickým divadlem – na seriálu Čtvrtá hvězda a na filmu Díra u Hanušovic.
 
www.dejvickedivadlo.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.