Share |

Šestnáctý Prague Fringe festival oslavuje různorodost

foto: pořadatel akce / REDPILL

Šestnáctý ročník pražského Fringe festivalu startuje již tento pátek 26. května. Festival letos nabídne široký výběr 50 představení rozmanitých žánrů i témat z celého světa, od Norska přes Skotsko až po USA. Z letošního programu si tak vybere opravdu každý. Festival poběží až do 3. června v 8 prostorách na Malé Straně.
 
Prague Fringe je kombinací divadla, komedie, hudby, tance, mluveného slova a příjemně stráveného času v několika divadlech na Malé Straně,“ říká zakladatel a ředitel festivalu Steve Gove. „Představení poběží od pozdního odpoledne až do noci a after party budou pokračovat až do brzkých ranních hodin hlavně pro ty, co mají výdrž.
 
Na současné kulturní mapě jsou otázky genderu a LGBT horkým tématem. Součástí několika představení Fringe festivalu je tak sdílení různorodých pohledů a zkušeností na tuto problematiku – jak uvidíte například v irské show Redpill: A nice guy’s lament, australské Commited to Medocrity, americké Johnny Darlin: In the Closet nebo No More Miss America tvůrců z Anglie.
 
Odlehčení v programu Prague Fringe festivalu budou letos na několika místech Malé Strany reprezentovat komediální show. Pivo & Beer Comedy přiváží inscenaci i pro diváky méně zdatné v angličtině, Zach & Vigoo, americko-norské duo, potom představení, které si na Fringe v Brightonu vysloužilo ocenění Best Comedy Award a v neposlední řadě si nejen fanoušci stand-up comedy užijí některé z představení Sajeelah Kershi.
 
Stejně jako v minulých letech zůstává jednou z priorit festivalu vytvořit příjemnou atmosféru i pro rodiny s dětmi.  Letos poprvé proběhne hodinový showcase všech dětských představení, které na Prague Fringe budou k vidění – děti se tak mohou těšit nejen na klauny, loutky a bublifuky. Family Fringe proběhne v sobotu 27. května v La Loca bar & Lounge, kam mají nejen děti vstup zdarma. A samozřejmě ani letos festival nevynechá svojí oblíbenou klasiku – Fringe Sunday. Během nedělního odpoledne můžou diváci zhlédnout minutové ukázky z téměř všech 50 představení, která na vás během Prague Fringe čekají.  
 
Na všechny návštěvníky čeká během 9 dní přes 200 repríz na velkých i malých scénách na Malé Straně a spousta doprovodných programů.
16. ročník Prague Fringe festivalu
8 divadelních i nedivadelních prostor, Praha
26. května – 3. června
/WEB/
Vstupenky jsou k dostání na GoOut.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.