Share |

Vyzkoušejte si, jaké je to být divadelním režisérem nebo dramaturgem

foto: pořadatel akce

Co dělá dramaturg? A co dělá režisér? To jsou otázky, na které vám internet neodpoví. Přijďte se na květnový ateliér Slovo-obraz-jednání do VILY Štvanice zeptat uměleckých šéfů divadelního souboru Tygr v tísni – dramaturgyně Marie Novákové a režiséra Ivo Kristiána Kubáka – a vyzkoušet si tyto profese. Pochopit jejich princip a odhalit tajemství tvůrčího procesu, který zůstává divákům skryt. Režijně-dramaturgický ateliér se koná ve VILE Štvanice v neděli 28. května od 11 do 17 hodin. 
 
Na praktických cvičeních vyzkoušíte, kudy vede cesta od nápadu, tématu anebo textu k živému světu divadelní inscenace. Od čtené zkoušky k premiéře. Od slova k obrazu. Od obrazu k jednání v prostoru. Dozvíte se, jak vůbec číst divadelní hru? Na jaké otázky si musí dramaturg a režisér odpovědět? Kde získávat inspiraci? Na co vše myslet a o čem raději nepřemýšlet vůbec? Jak pracovat s textem, s prostorem a s hercem?
 
Ateliér je určen nejen budoucím studentům divadelních oborů či amatérským divadelníkům, ale komukoliv, jehož zájem o divadlo přesahuje pasivní diváckou zkušenost.

28.5, 11-17 hod. VILA Štvanice
/WEB/

Kurzovné zakoupíte v síti Goout.
/FB EVENT/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.