Share |

Rudolfinum nabízí k výstavě britského umění zajímavý program. Bude i tagtool

Galerie Rudolfinum připravila ve spolupráci s British Council k výstavě Beyond Reality cyklus přednášek několika vystavujících britských umělců. Návštěvníci se budou moci mimo jiné seznámit s aktuálním děním přímo z centra současného umění - z Londýna.

Čtvrtek 1. 11. od 17.30, Galerie Rudolfinum
Ben Johnson - Pod povrchem

Ben Johnson přenáší parametry technických médií do média jiného, nikoli ryze malířského. Obraz je poskládán jako puzzle z fragmentů digitální fotografie. Vždyť fotografie je množinou bodů, v tomto případně množinou pixelů, proč by takovou množinou nemohl být i obraz.

Cyklus zahájí J. E. Sian MacLeod, velvyslankyně Spojeného království Velké Británie a Severního Irska v České republice. Úvodní slovo pronese Steve Oxley, ředitel British Council.

Čtvrtek 15. 11. od 17.30, Galerie Rudolfinum
Hynek Martinec - „Čas“ a čtyři komíny

Přednáška se bude zabývat umělcovým vztahem k času a malování
obrazu. Po přednášce bude následovat rozhovor s kurátorem výstavy Petrem Nedomou.
 
Čtvrtek 22. 11. od 17.30, Galerie Rudolfinum
Mathew Weir

Inspirací Mathewa Weira jsou často keramické a porcelánové sošky a upomínkové obrázky známé z evropské měšťanské kultury 18. a 19. století.

Čtvrtek 13. 12. od 17.30, Galerie Rudolfinum
Jonathan Wateridge - Rekonfigurovaný obraz: Realismus a malba

Jonathan Wateridge se vrací ke starým metodám realistických malířů devatenáctého století. Nejprve vytváří tzv. „živé obrazy“, aranžuje v ateliéru scény a modely, které vyfotografuje a podle fotografie maluje obraz.

Čtvrtek 8. 11. od 18.00, dvorana Rudolfina
London Underground

Hosté z Londýna přijedou do Prahy a vymalují prostory Rudolfina pomocí vizuálního přístroje Tagtool za soundtracku abstraktních beatů, samplů a efektů londýnského producenta Hey!Zeuse a českého producenta a hudebníka Radimo.

Více informací na: www.galerierudolfinum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.