Share |

Rozveselené partykids FM Belfast potkáte v MeetFactory

foto: pořadatel akce

Neúnavný islandský export představí v sobotu 4. října v MeetFactory dalšího zástupce ze svých bohatých řad, a sice rozveselené partykids FM Belfast.. Všechny vlivy poetické melancholie islandských fjordů a smutnobaladických izolovaných výjevů přetavují FM Belfast v energický, rozjuchaný elektropop. Novinkové třetí album Brighter Days nevybočuje z řady a navazuje na to, co na FM Belfast jejich fanoušci očekávají a milují nejvíce. Zábavu a rozjetý mejdan na první dobrou, bez zbytečných experimentů, které s radostí přenechávají svým zadumanějším kolegům.
 
Ač FM Belfast zvukově zdaleka nezapadají do koloritu posmutnělých ostrovních souputníků, vězte, že v jejich personálních řadách prošlo za takřka desetiletou dobu existence hned několik šikovných hudebníků z právě i trudnomyslných kapel a projektů jako múm, Borko, Skakkamanage, Terrordisco, Retro Stefson, Benni Hemm Hemm nebo bizarních Motherfuckers In The House. Současnou podobu kapely tvoří čtveřice Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir, Árni Rúnar Hlöðversson, Árni Vilhjálmsson a Örvar Þóreyjarson Smárason a na svém kontě má prozatím tři řadová alba, z nichž nejnovější Brighter Days vyšlo letos. První How To Make Friend z roku 2008 obsahovalo hned několik stěžejních singlových perel v čele se svatým trojlístkem Par Avion, Tropical a Underwear. Album bylo natočené v New Yorkeu a možná i odtamtud lze vystopovat patrný příklon ke kosmopolitnějšímu zvuku. Chytlavost a hitovost se stala ústřední ingrediencí kuchařského umu FM Belfast, který se po vydání debutu rozhlásil po celém světě, a kapela se stala jedním z nejvyhledávanějších vývozních artiklů Reykjavíku. Dvojka Don't Want To Sleep vyšla v roce 2011 a stejně jako debut si jí pod svá distributorská křídla podchytila všem hudebním vizím otevřená náruč německého labelu Morr Music. 25. dubna letošního roku spatřilo světlo světa třetí LP kapely Brighter Days, tentokráte podepsané pod labelem World Champion Records.
 
Na kapelu, která započala svojí kariéru jako recesistický vánoční dárek v kruhu přátel se FM Belfast velmi slušně etablovali nejen doma, ale hlavně za hranicemi, kde jejich nakažlivý elektropop oceňují tancechtivci ze všech koutů světa, Českou republiku nevyjímaje. O to větší radost potom domácí publikum bezesporu projeví na koncertě, který čtvrtého října chystá vaše oblíbená továrna na zážitky - MeetFactory.
 
Videa:
https://www.youtube.com/watch?v=xkz-AUCIaaM

https://www.youtube.com/watch?v=nq1LW8DFqmE&authuser=1
https://www.youtube.com/watch?v=DRfQQtw0pe0&authuser=1
https://www.youtube.com/watch?v=XYc0qjAhWoM&authuser=1
 
Vstupenky:
350 Kč na stránkách MeetFactory
350 Kč + případné poplatky přes ostatní předprodeje
450 Kč na místě
 
Předprodeje:
Ticketportal
, Ticketpro. Nově také bez poplatků na stránkách MeetFactory a Goout.
 
Více informací:
http://fmbelfast.com/

https://www.facebook.com/fmbelfast
https://twitter.com/fmbelfast
http://instagram.com/fmbelfast
 
Uvádí MeetFactory. Začátek koncertu ve 20:30.
www.meetfactory.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.