Share |

R.I.P. Chester Bennington (Linkin Park)

foto Tomáš Martinek

Chester Bennington, zpěvák masově populární americké rockové kapely Linkin Park, nečekaně zemřel ve věku 41 let.
 
/Vzpomínková fotogalerie ze všech českých vystoupení Linkin Park ZDE/
 
Jak uvedl server Billboard a další světová média, vše nasvědčuje tomu, že spáchal sebevraždu.
 
Bulvární server TMZ uvedl, že se oběsil v soukromé rezidenci Palos Verdes Estates v oblasti Los Angeles County.
 
Chester Bennington byl otcem celkem šesti dětí ze dvou svazků, posledních 12 let byl ženatý s modelkou Talindou Ann Bentley. Během života bojoval se závislostmi na alkoholu a drogách.
 
Linkin Park letos vydali album One More Light, které bylo relativně úspěšné (Billboard Top 200). Kapela vydala celkem 7 alb, první Hybrid Theory bylo nejúspěšnější, dosáhla na status "diamantová deska" - to v Americe značí nad 10 milionů prodaných kusů.
Linkin Park byli celosvětově oblíbení, měli hodně příznivců i v ČR - v roce 2007 odehráli zásadní koncert v Sazka Areně, rok poté hráli v Brně, před několika týdny byli hlavní hvězdou pražského festivalu Aerodrome. Spojovali numetal a rap a měli řadu hitů, které si oblíbili zejména teenageři 90. let. Spolupracovali s hudbeníky z oblasti rapu a elektronické hudby a vydávali i remixové desky. Spolu s Benningtonem byl vokalistou a havním autorem hudby také Mike Shinoda (potvrdil Benningtonovo úmrtí s tím, že oficální vyjádření kapela vydá, až ho vytvoří), zbytek aktuální sestavy tvoří  Rob Bourdon,B rad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.