Share |

Recenze: Devlin, The Devil In

foto: Devlin

V únoru spatřilo světlo světa třetí studiové album britského rappera, který si říká Devlin. Celým jménem James Devlin je považován za jedno z největších jmen současného ostrovního hip hopu a dokazuje to i na nové desce The Devil In.

Devlin na nové desce přitvrdil a pustil se na vlnu čistokrevného grimu. Stále je ovšem na prvním místě kvalita a určitá poetičnost textů, čímž ostatně vyniká tento sedmadvacetiletý interpret již od svých začátků. Zřejmě největším hitem z celé desky je skladba 50 Grand, která jako singl vyšla již v roce 2015 a avizovala nového Devlina s flow ostrou jako břitva. Zárukou kvality této skladby je i host, jímž je ikona současné grime music – Skepta.

Mezi další výrazné písně patří Blow Your Mind s Maverickem Sabrem. Tahle píseň se nese v lehce melancholickém retru. Má styl a je osobní – takhle nějak si lze představit kvalitní britský rap. Bezesporu nejúdernější track na dvanáctipísňovém albu nese název Bitches. Jeho téma je již z názvu prosté. Skladba má velmi dobré frázování a veliký koncertní potenciál. Je svěží a příjemně agresivní – nutí posluchače vybít ze sebe emoce, jež v sobě skrývá.

Pro poslech je absolutně nejpříjemnější skladba Life. I když její název působí velmi klišovitě a zavání ,,trapnorapem", tak je z ní cítit přesně ten starý známý Devlin, jehož můžeme znát z úspěšných tracků Rewind nebo z předělané (All Along The) Watchtower, kde mu mimochodem hostoval popový zpěvák Ed Sheeran.

James Devlin si na svém novém hudebním počinu The Devil In obecně pohrává s lehce deprimujícími tématy, které si je možné vyložit na více způsobů. Je to deska ucelená a moderní. Slabou stránkou alba – a Devlina obecně, jsou videoklipy. Ty jsou prosté, tak nějak na jedno brdo. Ale z hudební stránky je Devlin jméno, jemuž patří budoucnost. 8 z 10.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.